Hradecká se v Melbourne drží na vítězné vlně. Jen má málo oblíbených sušenek

Na grandslamových turnajích ještě v singlech nikdy nic velkého neuhrála, i proto, že ji značnou část kariéry pronásledovaly zdravotní problémy. Tenistka Lucie Hradecká ale zásadně změnila jídelníček, snad už se zbavila všech možných zranění či alergických potíží a v Melbourne na Australian Open postoupila poprvé v kariéře do třetího kola velkého turnaje.

Tento článek je více než rok starý Sdílet na Facebooku Sdílet na Twitteru Sdílet na LinkedIn Tisknout Kopírovat url adresu Zkrácená adresa Zavřít

Lucie Hradecká se v 1. kole na Australian Open postarala o senzaci, když vyřadila Srbku Anu Ivanovičovou

Lucie Hradecká se v 1. kole na Australian Open postarala o senzaci, když vyřadila Srbku Anu Ivanovičovou | Zdroj: Reuters

Hradecká má problém. Na cestu do Austrálie si z domova zabalila jen pár balíčků oblíbených bezlepkových sušenek, a přestože ji ještě nějaké dodatečně přivezl David Vydra, kondiční kouč Lukáše Rosola, stejně už ji pomalu docházejí.

V Melbourne musela hrát kvalifikaci, ale teď slaví druhý vyhraný zápas v hlavní soutěži grandslamového turnaje za sebou. To se jí ještě nikdy před tím nepovedlo.

Přehrát

00:00 / 00:00

Tenistka Lucie Hradecká má na Australian Open nabitý program. Kromě dvouhry, nastoupí i v deblu a také mixu

„Nejradši bych si samozřejmě sušenky občas na pokoji vzala, když mě honí mlsná. Zatím ale ještě balíček a půl mám,“ usmívá se Hradecká, které snad kvůli docházející zásobě sušenek nebudou chybět síly pro další část turnaje. A že jich bude potřebovat.

Kromě singlu bude ještě zkoušet štěstí v ženském deblu s Andreou Hlaváčkovou a také v mixu, ve kterém je jejím partnerem Rumun Horia Tecau.

„Jednou jsem se domluvila i na mix, takže odehraju všechno. Debl navíc není, Andy (Andrea Hlaváčková) čeká na zápas už týden. Zítra budeme plně soustředěné a jdeme i po deblu,“ vypráví 29letá tenistka na svém zatím nejpovedenějším grandslamovém turnaji, pokud jde o dvouhru.

Berdych, Plíšková a Hradecká postoupili na Australian Open do 3. kola

Číst článek

Na rozhovory po singlových zápasech přicházela rodačka z Prahy v minulosti dost často se slzami v očích, ale teď po snad už definitivně překonaných zdravotních potížích všeho druhu zažívá malou satisfakci.

„Poslední dva roky byly těžké, pořád mě provázelo nějaké zranění. Doufám, že teď se mi to vrátí, člověk hlavně musí zůstat zdravý a užívat si to. Když to jde,“ říká Hradecká, která už na turnaji vyřadila nasazenou pětku Srbku Ani Ivanovićovou, Slovinku Polonu Hercogovou a teď se chystá na Němku Julii Görgesovou.

Jaroslav Plašil, Petr Hašek Sdílet na Facebooku Sdílet na Twitteru Sdílet na LinkedIn Tisknout Kopírovat url adresu Zkrácená adresa Zavřít

Nejčtenější

Nejnovější články

Aktuální témata

Doporučujeme