Kerberová zaskočila Williamsovou a ovládla Australian Open

Velkého překvapení dnes byli svědky diváci přihlížející finále dvouhry žen na Australian Open. Na centrálním kurtu Roda Lavera totiž nasazená sedmička Angelique Kerberová pokořila ve třech setech 6:4, 3:6, 6:4 světovou jedničku a velkou favoritku Serenu Williamsovou. Američanka se tak svého 22. grandslamového titulu v singlu, čímž by vyrovnala historický rekord, zatím nedočkala.

Tento článek je více než rok starý Sdílet na Facebooku Sdílet na Twitteru Sdílet na LinkedIn Tisknout Kopírovat url adresu Zkrácená adresa Zavřít

Ženskou část letošního Australian Open ovládla Angelique Kerberová

Ženskou část letošního Australian Open ovládla Angelique Kerberová | Zdroj: Reuters

Německá hráčka měla výborný vstup do utkání a již na druhý pokus se jí podařilo získat podání její soupeřky. Williamsová si sice brzy vzala své podání zpět, ale následně to byla opět Kerberová, která se dočkala úspěšného brejku a následně první set doservírovala do vítězného konce.

Americká tenistka sice v prvním setu zaznamenala více vítězných míčů, ale vyrobila na její poměry neuvěřitelných 23 nevynucených chyb.

Ve druhé sadě však obhájkyně loňského titulu zmobilizovala síly a vyrovnala stav utkání na 1:1. Williamsová ve druhém dějství přestala chybovat a své soupeřce nenabídla ani jednu možnost brejkbolu.

Rozhodující třetí set nabídl velmi dramatickou podívanou, která mohla vyvrcholit v šesté hře. Celý gem, během kterého došlo k pěti shodám, trval skoro dvanáct minut a nakonec jej na svou stranu urvala Kerberová, jež zásluhou toho získala servis Williamsové a šla do vedení 4:2.

V následujícím průběhu hry Kerberová však zaváhala, když za stavu 5:3 přišla o své podání a vše bylo znovu otevřené.

Kerberová ale při nejbližší příležitosti tento skalp Williamsové oplatila a dokráčela k velmi překvapivému triumfu, který německé hráčce přinesl první grandslamový primát v kariéře.

Navzdory prohře zůstane v čele žebříčku WTA s přehledem Williamsová, zatímco Kerberová si díky vítězství na Australian Open polepší ze šestého místa na druhé.

Jakub Knoll Sdílet na Facebooku Sdílet na Twitteru Sdílet na LinkedIn Tisknout Kopírovat url adresu Zkrácená adresa Zavřít

Nejčtenější

Nejnovější články

Aktuální témata

Doporučujeme