Šafářová oslavila vítězství na Australian Open tanečkem. Už se těší na boje ve Fed Cupu

Tenistka Lucie Šafářová po pěti letech tančila na kurtu po finálovém zápase a opět u toho byla jiná česká hráčka. Andrea Hlaváčková ale radost krajanky z vítězství na grandslamu v Melbourne nesdílela, protože tentokrát nebyla její týmovou parťačkou, ale jednou ze soupeřek.

Tento článek je více než rok starý Sdílet na Facebooku Sdílet na Twitteru Sdílet na LinkedIn Tisknout Kopírovat url adresu Zkrácená adresa Zavřít

Lucie Šafářová a Bethanie Matteková-Sandsová při oslavném tanečku

Lucie Šafářová a Bethanie Matteková-Sandsová při oslavném tanečku | Zdroj: Reuters

Lucie Šafářová se některými lekcemi pochlubila na sociálních sítích už v průběhu turnaje, teď předvedla fanouškům celou sestavu. Naposledy tančila veřejně na kurtu jako hrdinka fedcupového finále v roce 2012 a tehdy u toho byla i poražená z dnešního duelu Andrea Hlaváčková.

„Je hrozně těžké po takovém zápase říct, že jsem spokojená. Je to ale náš první grandslam se Šuaj. Porazily jsme týmy, které jsem nikdy neporazila a páry, které jsou opravdu silné. Myslím, že bych měla být spokojená. Finále vyhrává tým, který lépe zvládne ten tlak,“ prohlásila po prohře Andrea Hlaváčková.

Přehrát

00:00 / 00:00

Je hrozně těžké po takovém zápase říct, že jsem spokojená, řekla Andrea Hlaváčková poté, co v Melbourne prohrála finále čtyřhry

Finálový tlak zvládají Lucie Šafářová a Bethanie Matteková-Sandsová dlouhodobě výtečně. V závěrečném duelu na grandslamu ještě nikdy neprohrály, a už čtyřnásobná šampionka a také nová světová dvojka v deblu přemýšlí proč.

„Ve finále člověk hraje o titul, takže tam je taková ta extra motivace. Přece jen tam člověk vymáčkne to nejvíc, co v sobě má,“ vysvětluje Šafářová.

To nejlepší bude chtít Lucie Šafářová ukázat i fanouškům v Česku, kam se se zastávkou na menším turnaji v Asii, přesune. Po roční přestávce zaviněné hlavně zdravotními problémy se vrací do fedcupového týmu a bude připravená pro duel úvodního kola světové skupiny v Ostravě proti Španělkám.

„Bude super hrát zase doma, protože podporu máme v Česku skvělou,“ těší se na domácí prostředí Lucie Šafářová.

Jaroslav Plašil Sdílet na Facebooku Sdílet na Twitteru Sdílet na LinkedIn Tisknout Kopírovat url adresu Zkrácená adresa Zavřít

Nejčtenější

Nejnovější články

Aktuální témata

Doporučujeme