Tomáš Berdych: Zápasy s Roddickem jsou vždy hodně vyrovnané

Spokojenost vyzařovala s Tomáše Berdycha po druhém utkání na Turnaji mistrů. V něm český tenista porazil Američana Andyho Roddicka ve dvou setech, když po celé utkání neztratil ani jednou svůj servis.

Sdílet na Facebooku Sdílet na Twitteru Sdílet na LinkedIn Tisknout Kopírovat url adresu Zkrácená adresa Zavřít

Tomáš Berdych

Tomáš Berdych | Foto: Pavel Kvapilík

Od začátku zápasu bylo patrné, že Berdycha netrápí nervozita, která ho provázela v prvním utkání s Novakem Djokovičem. „Samozřejmě v prvním utkání hrály nervy velkou roli. Jsem rád, že se mi před druhým zápasem podařilo nervozitu shodit a nastoupit podle představ,“ potvrdil Tomáš Berdych.

Na klidu mu určitě přidala i skutečnost, že mu styl amerického tenisty sedí víc, než hra Djokoviče. „To je pravda, s Roddickem jsme letos sehráli tři zápasy a všechny byly hodně vyrovnané. I když skončily jeho výhrou, vždy rozhodovalo pár balónů,“ řekl po utkání spokojený Tomáš Berdych.

Přehrát

00:00 / 00:00

Rozhovor Jaroslava Plašila s Tomášem Berdychem po vítězství na Turnaji mistrů

Vítězství tak přišlo v letošním čtvrtém vzájemném utkání. Rozhodujícím momentem zápasu byl okamžik, kdy se Berdych dostal v prvním setu z nepříznivého stavu 4:5 a 15:40 při svém podání. „Když jsem vývoj gamu otočil a získal ho ve svůj prospěch, tak to ze mě definitivně spadlo. Cítil jsem, že už by to mělo být v pohodě a do konce zápasu to bylo vidět,“ popsal nejtěžší moment Berdych.

V posledním utkání ve skupině se český tenista střetne se světovou jedničkou Rafaelem Nadalem. Takový los si před začátkem Turnaje mistrů přál. „Když se zápas nepovede a prohraju ho, tak se nedá nic dělat a smířím se s tím, že jsem zakončil rok utkáním s nejlepším hráčem světa. Kdyby se mi povedlo vyhrát a postoupit do semifinále Turnaje mistrů, tak by to byl nejlepší závěr sezony, jaký si můžu přát,“ uzavřel Tomáš Berdych.

Jaroslav Plašil, Vojtěch Bureš Sdílet na Facebooku Sdílet na Twitteru Sdílet na LinkedIn Tisknout Kopírovat url adresu Zkrácená adresa Zavřít

Nejčtenější

Nejnovější články

Aktuální témata

Doporučujeme