Festival Týden vědy a techniky začíná, Akademie věd připravila stovky akcí

Letošní motto Týdne vědy a techniky zní: Dotkni se vědy. Festival začíná dnes v krajských městech po celé republice. Pořádá ho Akademie věd s cílem přiblížit nové poznatky co nejvíce lidem.

Tento článek je více než rok starý Sdílet na Facebooku Sdílet na Twitteru Sdílet na LinkedIn Tisknout Kopírovat url adresu Zkrácená adresa Zavřít

Mikroskop

Mikroskop | Foto: Felixioncool

Patnáct dní plných výzkumu a bádání slibují pořadatelé Týdne vědy a techniky. Čtrnáctý ročník největšího českého vědeckého festivalu začíná dnes a potrvá do 15. listopadu.

Akademie věd připravila pro zájemce na 500 akcí po celé republice. Co všechno se skrývá pod letošním mottem Dotkni se vědy, přibližuje manažer festivalu Radek Rejchrt.

„Nabízíme přednášky, interaktivní výstavy, workshopy, promítání dokumentárních filmů, panelové diskuze a soutěže. Ve vědecké kavárně se mohou návštěvníci u kafíčka nebo čaje setkat s vědci a diskutovat s nimi o aktuálních problémech, které věda nabízí a řeší,“ přibližuje Rejchrt.

Jitka Hanžlová, Anna Jadrná Sdílet na Facebooku Sdílet na Twitteru Sdílet na LinkedIn Tisknout Kopírovat url adresu Zkrácená adresa Zavřít

Nejčtenější

Nejnovější články

Aktuální témata

Doporučujeme