Fourcade na biatlonovém MS ovládl i stíhačku, Šlesingr doběhl 12.

Mistrovství světa biatlonistů na Holmenkollenu má zatím jasného vládce. Je jím francouzský biatlonista Martin Fourcade. Po posledním úseku smíšené štafety a včerejším sprintu ovládl také stíhací závod a získal třetí zlato. Na trati ho marně naháněla domácí trojice Ole Einar Björndalen, Johannes Bö a Emil Hegle Svendsen. Michal Šlesingr se díky téměř čisté střelbě posunul na 12. místo.

Tento článek je více než rok starý Sdílet na Facebooku Sdílet na Twitteru Sdílet na LinkedIn Tisknout Kopírovat url adresu Zkrácená adresa Zavřít

Martin Fourcade

Martin Fourcade | Foto: (C) Český biatlon, Petr Slavík

Martin Fourcade proti zbytku světa. Na první pohled nerovný souboj na Holmenkollenu jasně vyhrává 27letý Francouz. Do stíhacího závodu vyjel s více než dvacetisekundovým náskokem, který po dvou čistých střelbách vleže navýšil na 50 sekund.

Až pak začal chybovat. Po třetí položce jel na jeden trestný okruh, po poslední dokonce na dva. Ani s 450 metry navíc ale nedal svým soupeřům šanci a v cíli slavil třetí zlato ve čtyřech dnech.

Za ním si pro druhé místo dojel 42letý Ole Einar Björndalen, který do cíle přivedl roztrhaný vláček Norů. Bronz totiž bere Emil Hegle Svendsen, čtvrtý byl Johannes Bö.

Nejlepším z Čechů byl Michal Šlesingr, který měl v posledním okruhu obrovskou smůlu. S jedinou chybou ze čtyř položek bojoval o umístění v první desítce, daleko nebylo ani páté místo, ale po kolizi s ukrajinským soupeřem upadl a propadl se.

V cíli byl naštvaný „Boušek“ dvanáctý.

Michal Krčmář si s dvěma chybami na střelnici polepšil o dvě místa a byl 22. Jaroslav Soukup těsně nebodoval, byl 41. Ondřej Moravec do závodu nenastoupil.

V 15.45 je na programu ženský stíhací závod, do kterého ze 4. místa vystartuje Gabriela Soukalová, chvíli za ní vyběhne Veronika Vítková.

Mistrovství světa v biatlonu v Oslu:
Muži - stíhací závod (12,5 km):
1. M. Fourcade (Fr.) 32:56,5 min. (3 trest. okruhy), 2. Björndalen -20,1 (2), 3. Svendsen -31,2 (1), 4. J. Bö (všichni Nor.) -38,3 (3), 5. Fak (Slovin.) -41,9 (0), 6. Desthieux (Fr.) -42,9 (0), 7. Lesser (Něm.) -43,3 (2), 8. Semenov (Ukr.) -50,0 (3), 9. Šipulin (Rus.) -59,9 (1), 10. Fillon Maillet (Fr.) -59,9 (2), ...12. Šlesingr -1:06,2 (1), 22. Krčmář -1:59,5 (2), 41. Soukup (všichni ČR) -3:23,7 (2).

Vojtěch Man Sdílet na Facebooku Sdílet na Twitteru Sdílet na LinkedIn Tisknout Kopírovat url adresu Zkrácená adresa Zavřít

Nejčtenější

Nejnovější články

Aktuální témata

Doporučujeme