Koudelkovi v Innsbrucku nevyšel první skok. Byl jsem málo uvolněný, přiznal

Skokan na lyžích Roman Koudelka se dnes opět přesvědčil o tom, jak je dobré zachovat klid a chladnou hlavu. A nechtít moc najednou. Ve třetím závodě Turné čtyř můstků totiž v rakouském Innsbrucku pokazil první skok a výsledek musel zachraňovat ve druhém kole.

Tento článek je více než rok starý Sdílet na Facebooku Sdílet na Twitteru Sdílet na LinkedIn Tisknout Kopírovat url adresu Zkrácená adresa Zavřít

Roman Koudelka během závodu Turné čtyř můstků

Roman Koudelka během závodu Turné čtyř můstků

První kolo vám příliš nevyšlo a jen těsně jste postoupil. Druhé kolo se vám ale podařilo mnohem lépe. V čem jste udělal změnu?
V prvním kole jsem asi moc chtěl a to se mi nevyplatilo. Druhé kolo už bylo uvolněné a byl to normální skok, rozhodně se nejednalo o nic excelentního. Byl to zkrátka uvolněný skok a pak ty metry přijdou. Dole jsem si pak trochu zanadával, protože tohle by se mi stávat nemělo. Každopádně jsem rád za posun a budeme bojovat dál.

První skok byl podle vás příliš napjatý či sevřený? Můžete to blíže specifikovat?
Asi byl hodně sevřený. Nebyl to ten můj klasický uvolněný skok a to v mém případě dělá velký rozdíl v délce. Sice se to nezdá, na videu nejsou tyto detaily vidět, ale pak to může dělat třeba osm metrů. Je to pro mě další ponaučení a doufám, že se toho už vyvaruji.

Přehrát

00:00 / 00:00

Roman Koudelka po závodě v Innsbrucku hovořil s reportérem ČRo Tomášem Kouhoutem

Říkal jste, že jste v prvním kole asi až moc chtěl. To je ale u závodníků přirozená vlastnost, nemyslíte?
Já takto přistupovat k závodům nesmím. Musím skákat uvolněně a užívat si to. Nesmím chtít přespříliš a myslet už na pódiová umístění. Lepší je zůstat nohama na zemi.

Po prvním kole vám patřila 24. příčka. Věřil jste i poté, že se ještě můžete posunout i do první patnáctky, což se vám nakonec podařilo?
To určitě ne. Říkal jsem si, že když to bude do dvacítky, tak to bude super. Nakonec to bylo ještě lepší, takže jsem spokojen alespoň v tom smyslu, že mi soupeři v bodování Turné příliš neodskočili. S prvním skokem ale být spokojen nemůžu.

Nyní vás čeká závěrečný díl Turné čtyř můstků v Bischofshofenu, kde se skáče velmi daleko, takže se tam dá nahnat hodně bodů. Souhlasíte?
To je určitě pravda, ale já ten můstek doslova nesnáším, protože tam je strašně dlouhý nájezd, který má malý rádius, což mi vůbec nevyhovuje. Ale právě kvůli tomu se tam těším, protože to beru jako výzvu a mám postaráno i o motivaci.

Tomáš Kohout, Jakub Knoll Sdílet na Facebooku Sdílet na Twitteru Sdílet na LinkedIn Tisknout Kopírovat url adresu Zkrácená adresa Zavřít

Nejčtenější

Nejnovější články

Aktuální témata

Doporučujeme