Lyžařku Strachovou čeká poslední test před MS, slalom v rakouském Flachau

Ještě před několika měsíci by to bylo odvážné pomyšlení, ale po výsledcích této zimy už to zní jako reálná možnost. Lyžařka Šárka Strachová může na letošním mistrovství světa dokonat velký návrat a po šesti letech získat na šampionátu zase medaili.

Tento článek je více než rok starý Sdílet na Facebooku Sdílet na Twitteru Sdílet na LinkedIn Tisknout Kopírovat url adresu Zkrácená adresa Zavřít

Šárka Strachová dojela první kolo v Küthai ve třetím nejrychlejším čase

Šárka Strachová dojela první kolo v Küthai ve třetím nejrychlejším čase | Zdroj: Reuters

Posledním ostrým testem bude zítřejší slalom Světového poháru v rakouském Flachau, kde se netradičním způsobem losovala startovní čísla pro úterní závod.

„Je to taková veřejná estráda, při které si patnáct nejlepších lyžařek jezdí vylosovat číslo na motorce, což se může zdát i nebezpečné. Padesátimetrová dráha, po které závodnice přijíždí, je obklopena lidmi a celá zasněžená. Ale samozřejmě lyžařky neřídí stroje sami, jsou pouze spolujezdkyněmi,“ hlásí přímo z Flachau reportér Radiožurnálu Jan Kaliba.

Přehrát

00:00 / 00:00

Šárka Strachová si při tradičním losování čísel v rakouském Flachau vylosovala čtyřku, se kterou odstartuje do úterního slalomu Světového poháru

Česká lyžařka si nakonec vylosovala číslo 4, i když v jejím podání vlastně ani o losování nešlo.

„Je to tak, Šárka Strachová si jela pro číslo až jako poslední, takže na ní vlastně zbylo,“ upřesňuje Jan Kaliba.

Alpští lyžaři jsou zvyklí vyrážet na svah brzy ráno a závodit už dopoledne, ale ve Flachau je start závodu až v 17:45.

„Závodníci si musí hlavně přivyknout na umělé osvětlení, ale samozřejmě musí upravit i denní režim. Šárka Strachová půjde dopoledne do posilovny a musí upravit i jídelníček, aby byla na večerní start dokonale nachystaná,“ vysvětluje Jan Kaliba.

Lyžařka Šárka Strachová | Foto: Tým Šárky Strachové

Po zítřejším slalomu ve Flachau bude dalším závodem nejvyšší kategorie v této disciplíně až za čtyři a půl týdne slalom na mistrovství světa v Americe.

„Právě úspěchu na šampionátu chce česká lyžařka podřídit úplně všechno, protože letošní výsledky a hlavně styl její jízdy a celková uvolněnost nasvědčují tomu, že je zpět ve formě, kdy patřila mezi medailové adeptky,“ přibližuje vyhlídky Šárky Strachové Jan Kaliba.

Na šampionátu se tak bude soustředit pouze na slalom speciál, nepojede žádnou jinou disciplínu, což udělala naposledy před čtrnácti lety, kdy jako patnáctiletá nastoupila na svém premiérovém mistrovství světa mezi dospělými.

Lyžařka Šárka Strachová s trenérem Klausem Mayrhoferem | Foto: Tým Šárky Strachové

Vladimír Kroc, Jan Kaliba, Vojtěch Bureš Sdílet na Facebooku Sdílet na Twitteru Sdílet na LinkedIn Tisknout Kopírovat url adresu Zkrácená adresa Zavřít

Nejčtenější

Nejnovější články

Aktuální témata

Doporučujeme