Mistryní světa v super-G je Fenningerová, Češky skončily ve čtvrté desítce

Po triumfu na olympijských hrách v Soči kralovala Rakušanka Anna Fenningerová superobřímu slalomu také na mistrovství světa v USA. Na trati v Beaver Creeku porazila o tři setiny obhájkyni titulu Slovinku Tinu Mazeovou, bronz patří domácí favoritce Lindsey Vonnové. České sjezdařky Klára Křížová s Kateřinou Pauláthovou se seřadily na 31. a 32. místo.

Tento článek je více než rok starý Sdílet na Facebooku Sdílet na Twitteru Sdílet na LinkedIn Tisknout Kopírovat url adresu Zkrácená adresa Zavřít

Anna Fenningerová se raduje v cíli superobřího slalomu na MS

Anna Fenningerová se raduje v cíli superobřího slalomu na MS | Zdroj: ČTK

Fenningerová získala zlato zejména díky precizní jízdě v náročné horní části trati. Pětadvacetiletá loňská vítězka Světového poháru, která přidala do sbírky medailí z mistrovství světa třetí cenný kov, vyhrála časem 1:10,29 minuty.

Slovinka Mazeová byla sice po prvním měřeném úseku mimo umístění na stupních vítězů, ale poté zrychlovala a ztrátu na čelo postupně smazávala. Do cíle nakonec dojela s třísetinovou ztrátou na Fenningerovou.

Přehrát

00:00 / 00:00

Česká sjezdařka Kateřina Pauláthová zhodnotila závod v rozhovoru s reportérem Janem Kalibou

Patnáct setin ztratila Vonnová. Vítězka 64 závodů SP sice bronzem zkompletovala svou sbírku ze světového šampionátu v super-G, ale po letošních triumfech ve Svatém Mořici a Cortině zřejmě myslela i na nejvyšší stupínek.

Křížová zasáhla do závodu, který byl vinou větru nejprve o půl hodiny odložen a potom i několikrát přerušen, se startovním číslem 31. Pětadvacetileté sjezdařce se ale jízda nepovedla, na vítězku ztratila více než pět sekund a obsadila 31. místo.

Velká rána i ponaučení, komentovala Křížová nepovedený superobří slalom

Číst článek

Jen o 19 setin pomalejší byla druhá Češka na startu Kateřina Pauláthová. Specialistka na obří slalom skončila časem 1:15,55 minuty ve výsledkové listině hned za Křížovou.

Mistrovství světa ve sjezdovém lyžování v Beaver Creeku (USA):

Ženy - superobří slalom:
1. Fenningerová (Rak.) 1:10,29, 2. Mazeová (Slovin.) -0,03, 3. Vonnová (USA) -0,15, 4. Hütterová (Rak.) -0,26, 5. Rebensburgová (Něm.) -0,78, 6. Weiratherová (Licht.) -1,03, 7. Gutová (Švýc.) -1,28, 8. Klingová (Švéd.) -1,47, 9. Mancusová (USA) -1,65, 10. Curtoniová (It.) -1,68, ...31. Křížová -5:07, 32. Pauláthová (obě ČR) -5,26.

Jan Kaliba, Petr Hašek Sdílet na Facebooku Sdílet na Twitteru Sdílet na LinkedIn Tisknout Kopírovat url adresu Zkrácená adresa Zavřít

Nejčtenější

Nejnovější články

Aktuální témata

Doporučujeme