Snowboardistka Ledecká je královnou paralelního obřího slalomu

Česká univerzálka Ester Ledecká ovládla na snowboardu závěrečný obří slalom Světového poháru v Turecku a raduje se ze zisku malého křišťálového glóbu. V Kayseri nenašla přemožitelku a vzácnou trofej za celkové vítězství v disciplíně získala poprvé v životě.

Tento článek je více než rok starý Sdílet na Facebooku Sdílet na Twitteru Sdílet na LinkedIn Tisknout Kopírovat url adresu Zkrácená adresa Zavřít

Ester Ledecká

Ester Ledecká | Foto: Sport Invest Group

Posledním ze tří podniků prošla česká reprezentantka Ester Ledecká poměrně hladce. Ve všech čtyřech jízdách dominovala a drobné problémy měla jen ve čtvrtfinále, ve kterém svou soupeřku porazila „pouze“ o půl vteřiny.

V semifinálové jízdě projela trať o osm sekund rychleji než její soupeřka a finále proti Schöfmannové z Rakouska vyhrála s náskokem čtyř vteřin. „Závody byly dost těžké a vyrovnané,“ řekla Ledecká v rozhovoru pro Radiožurnál.

Přehrát

00:00 / 00:00

Česká snowboardistka potvrdila v paralelním obřím slalomu svou dominanci. Závod byl ale těžký, přiznala z Turecka v rozhovoru pro Radiožurnál

Dvacetiletá mistryně světa v paralelním slalomu z roku 2015 zvítězila ve všech třech závodech obřího slalomu a vůbec poprvé v kariéře pozvedla nad hlavu malý křišťálový glóbus. Podmínky v tureckém Kayseri však nebyly vůbec příznivé.

„Už od začátku to nevypadalo dobře. Sněžilo, foukalo, bylo vidět jen do druhé brány. Chudáci fanoušci viděli maximálně cílovou čáru,“ popsala Ledecká.

Ta získala v paralelním obřím slalomu 3000 bodů a příští víkend v německém Winterbergu, který je posledním závodem Světového poháru, může dosáhnout na celkové vítězství v paralelních disciplínách. Na druhou Rusku Jekatěrinu Tuděgeševovou, jež dojela v Turecku čtvrtá, má náskok 930 bodů.

„Je to jeden z mých největších cílů. Udělám pro zisk velkého glóbu maximum a budu doufat, že to bude stačit. Soustředím se jen na závod ve Winterbergu,“ dodala česká snowboardistka, kterou po skončení sezony čekají také závody na lyžích.

Pořadí dnešního závodu: 1. Ledecká (ČR), 2. Schöffmannová, 3. Meschiková (obě Rak.), 4. Tuděgeševová (Rus.).

Konečné pořadí obřího slalomu (po 3 závodech): 1. Ledecká 3000, 2. Tuděgeševová 1700, 3. Kreinerová (Rak.) 1400.

Průběžné pořadí SP (po 6 závodech): 1. Ledecká 4390, 2. Tuděgeševová 3460, 3. Kummerová (Švýc.) 3210.

Stanislav Zbyněk Sdílet na Facebooku Sdílet na Twitteru Sdílet na LinkedIn Tisknout Kopírovat url adresu Zkrácená adresa Zavřít

Nejčtenější

Nejnovější články

Aktuální témata

Doporučujeme