Hokejisté Slovenska vyhráli nad Ruskem

Slovenští hokejoví reprezentanti porazili ve svém druhém vystoupení na olympijských hrách ve Vancouveru favorizované Rusko 2:1 po samostatných nájezdech. Ve skupině B, kde hraje také český tým, si tak připsali na své konto první dva body.

Tento článek je více než rok starý Sdílet na Facebooku Sdílet na Twitteru Sdílet na LinkedIn Tisknout Kopírovat url adresu Zkrácená adresa Zavřít

Slovák Pavol Demitra proměnuje rozhodující nájezd v utkání s Ruskem

Slovák Pavol Demitra proměnuje rozhodující nájezd v utkání s Ruskem | Zdroj: ČTK

Slovensko – Rusko 2:1 po SN (0:0, 0:1, 1:0 - 0:0)

Úvod první třetiny zápasu přinesl hokej téměř bez šancí. Zajímavější příležitosti se začaly rodit až po její polovině. Nejprve se neprosadil před téměř prázdnou brankou Slovák Pálffy, poté nebezpečně pálila ruská hvězda Ovečkin. Ještě do konce úvodní časti z dobrých pozic neskórovali Marcel Hossa a Stümpel.

Druhá třetina probíhala převážně v režii ruského týmu, který se také zásluhou Morozova dostal do vedení. To vydrželo až do poloviny třetího dějství, kdy proklouzla střela Mariána Hossy pod Bryzgalovými betony.

V prodloužení gól nepadl a tak musely rozhodnout samostatné nájezdy. Po třech pokusech na obou stranách byl stav vyrovnaný 1:1, když se nejprve prosadil Stümpel, za Rusko ale srovnal Ovečkin. O bod navíc pro Slovensko se nakonec postaral v sedmé sérii Demitra.

Branky a nahrávky: 50. Marián Hossa (Demitra, Marcel Hossa), rozhodující samostatný nájezd Demitra - 26. Morozov (Markov, Zinovjev). Rozhodčí: Kurmann (Švýc.), McCreary - Sharrers (oba Kan.), Winnekens (Něm.). Vyloučení: 5:3. Bez využití. Diváci: 17.202.

Sestavy:

Slovensko: Halák - Meszároš, Chára, Višňovský, Štrbák, Jurčina, Sekera - Zedník, Handzuš, Bartečko - Pálffy, Stümpel, Gáborík - Marián Hossa, Demitra, Marcel Hossa - Radivojevič, Kopecký, Cibák. Trenér: Ján Filc.

Rusko: Bryzgalov - Tjutin, Gončar, Kornějev, Grebeškov, I. Nikulin, A. Markov, Volčenkov, Kalinin - Afinogenov, Malkin, Kovalčuk - Sjomin, Dacjuk, Ovečkin - Morozov, Zinovjev, Zaripov - Radulov, S. Fjodorov, Kozlov. Trenér: Vjačeslav Bykov.

Olympijský hokejový turnaj - tabulka skupiny B:

1. Rusko 2 zápasy - 4 body
2. Česko 1 z. - 3 b.
3. Slovensko 2 z. - 2 b.
4. Lotyšsko 1 z. - 0 b.

Mirko Vasić Sdílet na Facebooku Sdílet na Twitteru Sdílet na LinkedIn Tisknout Kopírovat url adresu Zkrácená adresa Zavřít

Nejčtenější

Nejnovější články

Aktuální témata

Doporučujeme