Pečený králík z Vísek

Recept na pečeného králíka od Miloslavy Páralové z Vísek, zazněl v pátek 25. dubna.

Suroviny:
králík, 2 větší cibule, 2 ks česneku, 2 ks uzeného špeku (anglická slanina) na prošpikování, 100 g másla, sůl, pepř, kmín

Postup:
Králíka rozporcujeme, prošpikujeme, osolíme, opepříme a dáme do pekáče.

Pokmínujeme a přídáme nakrájenou cibuli, česnek a máslo. Podlejeme troškou vody a dáme péct na 180 až 200 stupňů, přibližně 1,5 hodiny.

Potom odkryjeme a necháme dopéct dozlatova.

Podáváme se šťouchaným bramborem.

autor: Monika Brindzáková

Nejnovější recepty

Více z pořadu

E-shop Českého rozhlasu

Víte, kde spočívá náš společný ukrytý poklad? Blíž, než si myslíte!

Jan Rosák, moderátor

slovo_nad_zlato.jpg

Slovo nad zlato

Koupit

Víte, jaký vztah mají politici a policisté? Kde se vzalo slovo Vánoce? Za jaké slovo vděčí Turci husitům? Že se mladým paním původně zapalovalo něco úplně jiného než lýtka? Že segedínský guláš nemá se Segedínem nic společného a že známe na den přesně vznik slova dálnice? Takových objevů je plná knížka Slovo nad zlato. Tvoří ji výběr z rozhovorů moderátora Jana Rosáka s dřívějším ředitelem Ústavu pro jazyk český docentem Karlem Olivou, které vysílal Český rozhlas Dvojka.