Pečený králík z Vísek
Recept na pečeného králíka od Miloslavy Páralové z Vísek, zazněl v pátek 25. dubna.
Suroviny:
králík, 2 větší cibule, 2 ks česneku, 2 ks uzeného špeku (anglická slanina) na prošpikování, 100 g másla, sůl, pepř, kmín
Postup:
Králíka rozporcujeme, prošpikujeme, osolíme, opepříme a dáme do pekáče.
Pokmínujeme a přídáme nakrájenou cibuli, česnek a máslo. Podlejeme troškou vody a dáme péct na 180 až 200 stupňů, přibližně 1,5 hodiny.
Potom odkryjeme a necháme dopéct dozlatova.
Podáváme se šťouchaným bramborem.
Nejnovější recepty
Více z pořadu
E-shop Českého rozhlasu
Víte, kde spočívá náš společný ukrytý poklad? Blíž, než si myslíte!
Jan Rosák, moderátor
Slovo nad zlato
Víte, jaký vztah mají politici a policisté? Kde se vzalo slovo Vánoce? Za jaké slovo vděčí Turci husitům? Že se mladým paním původně zapalovalo něco úplně jiného než lýtka? Že segedínský guláš nemá se Segedínem nic společného a že známe na den přesně vznik slova dálnice? Takových objevů je plná knížka Slovo nad zlato. Tvoří ji výběr z rozhovorů moderátora Jana Rosáka s dřívějším ředitelem Ústavu pro jazyk český docentem Karlem Olivou, které vysílal Český rozhlas Dvojka.