Caesar salát s kuřecím masem

Recept pro dnešní den od šéfkuchaře restaurace Na Jezerce Pavla Kýzra.

Ingredience - 4 porce:

  • kuřecí maso  0,5 kg
  • římský salát 2 ks
  • bageta, houska nebo rohlík na krutony
  • hobliny parmezánu
  • olivový olej
  • 2 stroužky česneku
  • sůl
  • pepř

Na dresink:

  • majonéza  200 g
  • dijonská hořčice 3 lžičky
  • ančovičky 3 ks
  • worcester 1 lžička
  • šťáva z jednoho citronu
  • strouhaný parmezán 1 lžička
  • sůl
  • pepř
  • olivový olej 1 lžíce

Postup:

  • Římský salát buď nakrájejte, nebo natrhejte na středně velké kousky do salátové mísy. 
  • Suroviny na dresink ideálně v pokojové teplotě, smíchejte a ručním šlehačem nebo mixérem prošlehejte tak, aby výsledná zálivka měla hustší konzistenci, aby kousky salátu dobře obalila a ochutila.
  • Na rozpálené pánvi orestujte nadrcený česnek, přidejte nakrájenou bagetu na kostičky a orestujte do křupava.
  • Do pánve po krutonech dejte na tenké plátky (nebo kostičky) nakrájené kuřecí maso, které jste předtím osolili a opepřili.
  • Salát smíchejte těsně před podáváním se zálivkou, poté přidejte kousky kuřecího masa a vyskládejte na talíř.
  • Talíře nakonec ozdobte hoblinkami parmezánu a krutony.
autor: Denisa Jeřábková