Caesar salát s kuřecím masem
Recept pro dnešní den od šéfkuchaře restaurace Na Jezerce Pavla Kýzra.
Ingredience - 4 porce:
- kuřecí maso 0,5 kg
- římský salát 2 ks
- bageta, houska nebo rohlík na krutony
- hobliny parmezánu
- olivový olej
- 2 stroužky česneku
- sůl
- pepř
Na dresink:
- majonéza 200 g
- dijonská hořčice 3 lžičky
- ančovičky 3 ks
- worcester 1 lžička
- šťáva z jednoho citronu
- strouhaný parmezán 1 lžička
- sůl
- pepř
- olivový olej 1 lžíce
Postup:
- Římský salát buď nakrájejte, nebo natrhejte na středně velké kousky do salátové mísy.
- Suroviny na dresink ideálně v pokojové teplotě, smíchejte a ručním šlehačem nebo mixérem prošlehejte tak, aby výsledná zálivka měla hustší konzistenci, aby kousky salátu dobře obalila a ochutila.
- Na rozpálené pánvi orestujte nadrcený česnek, přidejte nakrájenou bagetu na kostičky a orestujte do křupava.
- Do pánve po krutonech dejte na tenké plátky (nebo kostičky) nakrájené kuřecí maso, které jste předtím osolili a opepřili.
- Salát smíchejte těsně před podáváním se zálivkou, poté přidejte kousky kuřecího masa a vyskládejte na talíř.
- Talíře nakonec ozdobte hoblinkami parmezánu a krutony.
Nejnovější recepty
E-shop Českého rozhlasu
Hurvínek? A od Nepila? Teda taťuldo, to zírám...
Jan Kovařík, moderátor Českého rozhlasu Dvojka
3 x Hurvínkovy příhody
„Raději malé uměníčko dobře, nežli velké špatně.“ Josef Skupa, zakladatel Divadla Spejbla a Hurvínka