Smažené jarní rolky s vepřovým masem
Recept pro dnešní den od šéfkuchaře Tomáše Stehlíka.
Ingredience - 2 porce:
- 60 g tenkých fazolových nudlí
- 4 stroužky česneku
- ¼ svazku koriandru nejlépe s kořínky
- 2 plž. oleje
- 300 g mletého vepřového libového masa
- 2 střední mrkve nahrubo nastrouhané
- 1 svazek jarní cibulky
- 2 plž. rybí omáčky
- 4 plž. ústřicové omáčky
- 4 plž. kukuřičného škrobu
- 4 plž. vody
- 10 plátků mraženého těsta na spring rolls
- olej na smažení
Na omáčku:
- 1 hrneček chilli omáčky
- ½ okurky salátové
- 3 plž. hnědého cukru
- ¼ hrnečku rýžového octu
- 1 plž. nakrájené máty
Postup:
- Do nízkého kastrolu nebo do wok pánve dáme orestovat nasekaný česnek a přidáme vepřové maso a zeleninu.
- Vše orestujeme a přidáme omáčky.
- Krátce povaříme a přidáme nudle, které jsme si předem nalámali na 4 cm nudličky a namočili na půl hodiny do studené vody.
- Nudle krátce povaříme ve směsi a přendáme vystydnout na platíčko.
- Vystydlou směsí plníme plátky těsta a zarolované smažíme ve středně rozpáleném oleji dozlatova.
- Podáváme s dipem z chilli, cukru, máty, octa a vody.
Nejnovější recepty
E-shop Českého rozhlasu
Víte, kde spočívá náš společný ukrytý poklad? Blíž, než si myslíte!
Jan Rosák, moderátor
Slovo nad zlato
Víte, jaký vztah mají politici a policisté? Kde se vzalo slovo Vánoce? Za jaké slovo vděčí Turci husitům? Že se mladým paním původně zapalovalo něco úplně jiného než lýtka? Že segedínský guláš nemá se Segedínem nic společného a že známe na den přesně vznik slova dálnice? Takových objevů je plná knížka Slovo nad zlato. Tvoří ji výběr z rozhovorů moderátora Jana Rosáka s dřívějším ředitelem Ústavu pro jazyk český docentem Karlem Olivou, které vysílal Český rozhlas Dvojka.