Smažené jarní rolky s vepřovým masem

Recept pro dnešní den od šéfkuchaře Tomáše Stehlíka.

Ingredience - 2 porce:

  • 60 g tenkých fazolových nudlí
  • 4 stroužky česneku
  • ¼ svazku koriandru nejlépe s kořínky
  • 2 plž. oleje
  • 300 g mletého vepřového libového masa
  • 2 střední mrkve nahrubo nastrouhané
  • 1 svazek jarní cibulky
  • 2 plž. rybí omáčky
  • 4 plž. ústřicové omáčky
  • 4 plž. kukuřičného škrobu
  • 4 plž. vody
  • 10 plátků mraženého těsta na spring rolls
  • olej na smažení

 

Na omáčku:

  • 1 hrneček chilli omáčky
  • ½ okurky salátové
  • 3 plž. hnědého cukru
  • ¼ hrnečku rýžového octu
  • 1 plž. nakrájené máty

Postup:

  • Do nízkého kastrolu nebo do wok pánve dáme orestovat nasekaný česnek a přidáme vepřové maso a zeleninu.
  • Vše orestujeme a přidáme omáčky.
  • Krátce povaříme a přidáme nudle, které jsme si předem nalámali na 4 cm nudličky a namočili na půl hodiny do studené vody. 
  • Nudle krátce povaříme ve směsi a přendáme vystydnout na platíčko.
  • Vystydlou směsí plníme plátky těsta a zarolované smažíme ve středně rozpáleném oleji dozlatova.
  • Podáváme s dipem z chilli, cukru, máty, octa a vody. 
autor: Denisa Jeřábková

Nejnovější recepty

E-shop Českého rozhlasu

Víte, kde spočívá náš společný ukrytý poklad? Blíž, než si myslíte!

Jan Rosák, moderátor

slovo_nad_zlato.jpg

Slovo nad zlato

Koupit

Víte, jaký vztah mají politici a policisté? Kde se vzalo slovo Vánoce? Za jaké slovo vděčí Turci husitům? Že se mladým paním původně zapalovalo něco úplně jiného než lýtka? Že segedínský guláš nemá se Segedínem nic společného a že známe na den přesně vznik slova dálnice? Takových objevů je plná knížka Slovo nad zlato. Tvoří ji výběr z rozhovorů moderátora Jana Rosáka s dřívějším ředitelem Ústavu pro jazyk český docentem Karlem Olivou, které vysílal Český rozhlas Dvojka.