Víkend připomene Dny evropského dědictví

5. září 2014

Svatováclavský hudební festival, Dny evropského dědictví, začínající divadelní sezóna, koncerty v ostravských klubech. Zveme vás za kulturou!

Svatováclavský hudební festival putuje už jedenáctým rokem během září po celém Moravskoslezském kraji. Dnešní koncert zazní v Kostele sv. Václava v centru Ostravy, kde vystoupí se svým varhanním recitálem polský hudebník Andrzej Białko. Mimo jiné se posluchači mohou v jeho podání od 19:00 těšit na skladbu Johanna Sebastiana Bacha - Fantazie a fuga a moll.

Blížící se víkend připomene Dny evropského dědictví, kdy mnohé kulturní instituce otevřou své brány dokořán. Už dnes se tak stane v ostravském Domě umění, které až do neděle zve na výstavy zdarma. Mimo jiné jsou v galerii právě k vidění Proměny německé grafiky a fotografická výstava Dity Pepe.

Naplno se rozjíždí také divadelní sezóna, takže po prázdninové pauze se dnes před diváky poprvé na jeviště postaví herci ostravské Komorní scény Aréna. V úspěšné a cenami ověnčené hře Ruská zavařenina uvidíte od 18:30 například Alenu Sasínovou, Marka Cisovského a Alberta Čubu.

A pozadu nezůstanou dnes večer ani ostravské kluby: Atlantik zve od 18:00 na Improvizační zápas Odvaz a Hudební bazar od 20:00 na koncert ostravské blues-rockové kapely Ostband.

autor: čan
Spustit audio