Brokolicové karbanátky

Recept pro dnešní den od šéfkuchaře restaurace Café Louvre Pavla Kyzra.

Ingredience:

  • 500 g brokolice                    
  • 150 g anglické slaniny          
  • 3 vejce, žloutky a bílky odděleně                      
  • 1/2 vaničky plnotučného tvarohu             
  • 1 až 2 stroužky česneku                   
  • sůl                  
  • pepř               
  • strouhanka                 
  • olivový olej

Postup:

Syrovou brokolici rozebranou na růžičky a slaninu rozsekejte v robotu. Přidejte žloutky, tvaroh, rozmělněný česnek, podle chuti osolte a opepřete a podle potřeby zahustěte strouhankou a dobře promíchejte. Nakonec do směsi opatrně přidejte tuhý sníh ušlehaný z bílků.

Ze směsi vytvarujte asi 10 středně velkých karbanátků, dejte je na plech vyložený pečicím papírem, potřete olejem a při 180 °C pečte dozlatohněda asi půl hodiny. V polovině pečení karbanátky obraťte. Hotové karbanátky podávejte s bramborovou kaší.

autor: Denisa Jeřábková