Kapr v sezamové krustě
Recept dne od šéfkuchaře restaurace Les Moules Radka Vlasáka.
Ingredience:
- Kapr 1 ks cca 1,8 kg
- Sladká sójová omáčka 1 dcl
- Voda 2 dcl
- Sladké chilli papričky 50 g
- Olivový olej 4 cl
- Sůl
- Bílé sezamové semínko
- Nať koriandru
Postup:
U celého kapra vyvrhneme a vymyjeme dutinu břišní a obě poloviny podélně seřízneme od páteře. Vykrojíme žebra a stáhneme kůži. Maso nakrájíme na porce.
Ze sladké sójové omáčky, krájeného chilli bez semínek a vody připravíme marinádu. Do té porce kapra přes noc naložíme.
Druhý den vyndáme, marinádu dáme svářet a kapra lehce osolíme a obalíme v sezamovém semínku. Potom zvolna opékáme na olivovém oleji doměkka.
Přeléváme do husta svařenou marinádou s čerstvě sekaným koriandrem a podáváme s rýží.
Nejnovější recepty
E-shop Českého rozhlasu
Hurvínek? A od Nepila? Teda taťuldo, to zírám...
Jan Kovařík, moderátor Českého rozhlasu Dvojka
3 x Hurvínkovy příhody
„Raději malé uměníčko dobře, nežli velké špatně.“ Josef Skupa, zakladatel Divadla Spejbla a Hurvínka