Kapr v sezamové krustě

Recept dne od šéfkuchaře restaurace Les Moules Radka Vlasáka.

Ingredience:

  • Kapr  1 ks cca 1,8 kg
  • Sladká sójová omáčka  1 dcl
  • Voda  2 dcl
  • Sladké chilli papričky  50 g
  • Olivový olej  4 cl
  • Sůl
  • Bílé sezamové semínko
  • Nať koriandru

Postup:

U celého kapra vyvrhneme a vymyjeme dutinu břišní a obě poloviny podélně seřízneme od páteře. Vykrojíme žebra a stáhneme kůži. Maso nakrájíme na porce.

Ze sladké sójové omáčky, krájeného chilli bez semínek a vody připravíme marinádu. Do té porce kapra přes noc naložíme.

Druhý den vyndáme, marinádu dáme svářet a kapra lehce osolíme a obalíme v sezamovém semínku. Potom zvolna opékáme na olivovém oleji doměkka.

Přeléváme do husta svařenou marinádou s čerstvě sekaným koriandrem a podáváme s rýží.

autor: Denisa Jeřábková