Na Irglův nádor se přišlo náhodou, útočník Třince přijde o ledvinu

Hokejový Třinec víc než kdy jindy táhne za jeden provaz. Nádor na ledvině útočníka Zbyňka Irgla stmelil Oceláře tak, že ve 25. kole extraligy výhrou 6:2 vrátili úřadujícího mistra ze Zlína opět na poslední příčku tabulky. Samotného útočníka čeká operace a ztráta ledviny.

Tento článek je více než rok starý Sdílet na Facebooku Sdílet na Twitteru Sdílet na LinkedIn Tisknout Kopírovat url adresu Zkrácená adresa Zavřít

Radost třineckých hokejistů směřoval i ke Zbyňku Irglovi (ilustrační foto)

Radost třineckých hokejistů směřoval i ke Zbyňku Irglovi (ilustrační foto) | Zdroj: ČTK

„Když nám to řekl, byla to facka. Přímo direkt na bradu,“ svěřil se s pocity spoluhráč Zbyňka Irgla Martin Adamský.

Na problém se přitom přišlo při jiném vyšetření. „Dělali jsme mu magnetickou rezonanci kvůli svalovému zranění a nádor na ledvině byl náhodný nález, takže pro Zbyňka nejlepší možná varianta,“ vysvětluje lékařka třineckého mužstva Ingrid Ondruchová.

Přehrát

00:00 / 00:00

Podrobnosti o stavu Zbyňka Irgla zjištil od lékařky třineckých Ocelářů Ingrid Ondruchovou reportér ČRo Radim Sajbot

„V úterý ho čeká operační výkon, díky nálezu přijde o jednu ledvinu,“ dodává lékařka.

Nádory na ledvinách bývají většinou zhoubné. O jaký jde v tomto případě, to budou lékaři vědět až po operaci z histologie. Vzhledem ke stadiu nemoci by ale odebrání ledviny mohlo být konečným řešením a navíc bez fatálních následků.

„Prognóza by měla být příznivá. Dá se i vrcholově sportovat. Primář z urologie, se kterým jsme hovořili, má několik hokejových sportovců, hokejistů i fotbalistů, kteří zvládají vrcholovou zátěž,“ předpovídá Ingrid Ondruchová.

Pokud nenastanou žádné komplikace, mohla by rekonvalescence vicemistra světa z Rigy trvat zhruba měsíc. Mezitím se Oceláři budou snažit dělat svému kamarádovi radost dobrými výsledky.

„Kdybych měl lék nebo uměl operovat, vyléčím ho. Ale prsten paní Arabely nemám, takže to nemůžu otočit. Takže mu přeju hodně štěstí, hlavně ať mu to dobře dopadne,“ říká útočník Martin Adamský.

Radim Sajbot, Vojtěch Man Sdílet na Facebooku Sdílet na Twitteru Sdílet na LinkedIn Tisknout Kopírovat url adresu Zkrácená adresa Zavřít

Nejčtenější

Nejnovější články

Aktuální témata

Doporučujeme