Ministerstvo obrany splní požadavky starostů v Květné, řekl Stropnický

Ministerstvo obrany splní požadavky starostů na zabezpečení obnoveného muničního areálu v Květné. Dnes to přímo na místě slíbil ministr Martin Stropnický z hnutí ANO, který jednal se starosty okolních obcí. Do Květné by měli vojáci převézt část munice ze zničeného skladu ve Vrběticích na Zlínsku.

Tento článek je více než rok starý Sdílet na Facebooku Sdílet na Twitteru Sdílet na LinkedIn Tisknout Kopírovat url adresu Zkrácená adresa Zavřít

Ministr obrany Martin Stropnický navštívil znovuotevřený muniční sklad v Květné na Svitavsku

Ministr obrany Martin Stropnický navštívil znovuotevřený muniční sklad v Květné na Svitavsku | Zdroj: ČTK

Ministr obrany Martin Stropnický si dopoledne areál v Květné prohlédl. Podle něj je sklad na příjem munice z Vrbětic připravený. O celé situaci chce informovat 22. prosince vládu.

Mluvil také se starosty obcí, kteří požadují, aby na převoz munice z Vrbětic dohlédla armáda.

Přehrát

00:00 / 00:00

O obnovení muničního skladu v Květné a rezignaci ředitele slavičínské pobočky VTÚ Zbyňka Eiselta mluvil náměstek ministra obrany Tomáš Kuchta

Sklady má také střežit vojenská policie a starostové chtějí vytvořit speciální hasičskou jednotku, která zasáhne v případě mimořádné události.

Starosta obce Květná Petr Škvařil z ČSSD řekl, že za těchto podmínek může stát muniční sklad znovu obnovit:

„Pokud stát dodrží podmínky, které nám nyní slibuje, tak s tím problém nebudeme mít."

Martin Stropnický dnes přímo v Květné přislíbil, že ministerstvo obrany požadavky starostů splní.

Kvůli výbuchům ve Vrběticích rezignoval ředitel slavičínské pobočky VTÚ

Číst článek

Sklad v Květné už začal podle mluvčího ministerstva obrany Petra Medka střežit omezený počet vojáků. Než ale bude moci armáda munici z Vrbětic převézt, musí na místě ustat výbuchy.

Pyrotechnici také chtějí překontrolovat každý kus munice, která má na Svitavsko zamířit. Podle odhadů ministra obrany by převoz mohl začít v lednu a zprovoznění areálu v Květné by mělo stát do 20 milionů korun.

Muniční sklad v Květné u Poličky | Foto: ČTK

Anna Jadrná, Iveta Záleská Sdílet na Facebooku Sdílet na Twitteru Sdílet na LinkedIn Tisknout Kopírovat url adresu Zkrácená adresa Zavřít

Nejčtenější

Nejnovější články

Aktuální témata

Doporučujeme