Aktivisté budou na Světovém poháru v biatlonu protestovat proti odebírání dětí v Norsku

Dva tisíce letáků a desítky transparentů dnes přivezou aktivisté do biatlonové arény v Novém Městě na Moravě. Na závodu Světového poháru budou protestovat proti norské sociální službě Barnevernet. Důvodem je kauza odebrání českých dětí v Norsku.

Tento článek je více než rok starý Sdílet na Facebooku Sdílet na Twitteru Sdílet na LinkedIn Tisknout Kopírovat url adresu Zkrácená adresa Zavřít

Transparenty, které chtějí aktivisté ukázat při biatlonu v Novém Městě na Moravě

Transparenty, které chtějí aktivisté ukázat při biatlonu v Novém Městě na Moravě | Foto: Jordanka Jirásková

Skupina aktivistů si nechala vytisknout transparenty v norštině a dnes je chtějí přinést do novoměstské arény. Kromě toho budou divákům na parkovišti rozdávat letáky s kritikou odebírání dětí v Norsku.

Na novoměstský závod Světového poháru přijede více než třicet aktivistů. Chtějí, aby byly jejich transparenty vidět v hledišti i na televizních obrazovkách.

Pořadatelé závodu se na akci aktivistů připravili. Celý závodní areál bude monitorovat Mezinárodní biatlonová federace. Pokud objeví transparenty aktivistů nebo třeba i nepovolenou reklamu, dá pokyn organizátorům, aby je okamžitě stáhli.

Jan Skřička z pořadatelského týmu doufá, že s aktivisty bude domluva a nebudou chtít třeba organizovat živé řetězy na samotné trati. Takové akce by totiž podle něj mohly odradit biatlonovou federaci pořádat napříště velké závody v České republice.

Transparenty, které chtějí aktivisté ukázat při biatlonu v Novém Městě na Moravě | Foto: Jordanka Jirásková

Kauza Michalákovi | Foto: Český rozhlas

Daniel Zach Sdílet na Facebooku Sdílet na Twitteru Sdílet na LinkedIn Tisknout Kopírovat url adresu Zkrácená adresa Zavřít

Nejčtenější

Nejnovější články

Aktuální témata

Doporučujeme