Fanoušci budou od jara volit nejlepší hráče prvoligových zápasů

Hlasování o nejlepší hráče zápasu nebo výhody pro otce, kteří se rozhodnou vyrazit na fotbal společně s dětmi. To jsou novinky v české fotbalové lize, jejíž jarní část odstartuje už v pátek.

Tento článek je více než rok starý Sdílet na Facebooku Sdílet na Twitteru Sdílet na LinkedIn Tisknout Kopírovat url adresu Zkrácená adresa Zavřít

Sparťanský záložník Marek Matějovský (v rudém) při přípravném utkání s Banskou Bystricí (ilustrační foto)

Sparťanský záložník Marek Matějovský (v rudém) při přípravném utkání s Banskou Bystricí (ilustrační foto) | Zdroj: ČTK

„Jedno jarní víkendové kolo budeme věnovat 'víkendu otců'. V tomto kole tátové od rodin, za předpokladu, že na fotbal vezmou vedle potomka ideálně i mámu, budou nejrůznějším způsobem zvýhodněni,“ odhalil jednu z novinek jednu předseda Ligové asociace Dušan Svoboda.

Někde to může být vstup zdarma, jinde mohou mít benefity jinou podobu. I proto, že na některých stadionech zvýhodňují rodiny s dětmi dlouhodobě.

Přehrát

00:00 / 00:00

Na představení novinek, které okoření jarní část fotbalové Synot ligy, natáčel reportér Jan Suchan

„Některé kluby mají pro děti vstup zdarma. Nechci a nebudu nikoho nutit, aby rozdával lístky zadarmo. Nemyslím si, že je to cesta, jak dlouhodobě zvednout návštěvnost na stadionech,“ ví Svoboda.

Další novinkou je hlasování o nejlepší hráče utkání. Vybírat budou moct fanoušci od 70. do 85. minuty prostřednictvím aplikace pro chytré mobilní telefony. Zdarma.

„Není to žádné posílání zpoplatněných esemesek a tak podobně. Chceme umožnit všem fanouškům, aby se do hlasování zapojili,“ podotkl předseda Ligové asociace.

Tato možnost samozřejmě cílí na ty, kteří zápasy sledují na dálku, tak i na ty, kteří jsou přímo na stadionech. Tam ale často mobilní sítě nefungují zrovna ideálně, s čímž výhledově lidé kolem Dušana Svobody také chtějí něco udělat.

„Běží projekt s partnery, který by měl všechny stadiony pokrýt wi-fi připojením,“ prozradil.

Na společný Superpohár zatím není chuť

Změny mohou v příští sezoně postihnout také domácí pohár, který by mohl mít pevné termíny, nebo Superpohár. U něj se zvažuje posun z léta do závěru podzimu. Připravoval se také souboj vítězů české a slovenské ligy, ovšem momentálně je u ledu.

„Myšlenka společného Superpoháru tady byla, už byl skoro vymyšlený termín. Hrát se mělo na Letné za účasti prezidentů obou zemí. Projekt není úplně mrtvý, ale po událostech, které se na podzim přihodily v Bratislavě při zápasu se Spartou, nemá ani jedna strana chuť se k tomu vracet,“ dodává ředitel oddělení top soutěží Fotbalové asociace Tomáš Bárta.

Jarní část Synot ligy začne pátečním soubojem Slovácka s Jabloncem, vyvrcholit má poslední květnovou sobotu.

Jan Suchan, Petr Hašek Sdílet na Facebooku Sdílet na Twitteru Sdílet na LinkedIn Tisknout Kopírovat url adresu Zkrácená adresa Zavřít

Nejčtenější

Nejnovější články

Aktuální témata

Doporučujeme