Za znásilnění a vraždu devítileté dívky z Klášterce půjde muž na 20 let do vězení

Za znásilnění a vraždu devítileté dívky z Klášterce nad Ohří má jít její příbuzný na 20 let do vězení. Soud mu nařídil i ústavní sexuologickou léčbu. Pětadvacetiletému muži hrozil až výjimečný trest. Rozhodnutí soudu je zatím nepravomocné. Státní zástupce i obžalovaný si ponechali lhůtu pro případné odvolání.

Tento článek je více než rok starý Sdílet na Facebooku Sdílet na Twitteru Sdílet na LinkedIn Tisknout Kopírovat url adresu Zkrácená adresa Zavřít

Soud potrestal vraždu dívky z Klášterce 20 roky vězení a léčbou

Soud potrestal vraždu dívky z Klášterce 20 roky vězení a léčbou | Zdroj: ČTK

Muž, který patří k širšímu okruhu příbuzných oběti, trpí podle znalců útočným sadismem. Soud však rozhodl o tom, že své jednání plánoval.

„Důkazy, které byly obstarány v hlavním líčení, nasvědčují tomu, že obžalovaný měl od počátku v úmyslu poškozenou vylákat do neobydlené oblasti a poté, co jí sexuálně zneužil, tak ji chtěl usmrtit,“ uvedla soudkyně Kamila Krejcarová.

Babička, u které zavražděná dívka žila, má nárok na 450 tisíc korun odškodného. Matce dítěte, která žádala čtvrt milionu, soud odškodnění nepřiznal a odkázal ji k civilnímu řízení.

Odsouzený muž si na devítiletou dívku počkal loni 9. září před základní školou, kterou navštěvovala. Podle obžaloby ji následně vylákal mimo Klášterec.

„Muž měl děvče nejprve oslovit a poté vylákat na odlehlé místo u obce Ciboušov, kde byla poškozená nalezená bez známek života,“ popsala krátce po dopadení podezřelého muže Alena Bartošová z ústecké krajské policie.

Dívku hledaly desítky lidí. Nakonec ji našla policie druhý den mrtvou. Odsouzený přiznal, že dívku usmrtil, znásilnění ale popíral.

Klášterec nad Ohří: Pietní místo před školou, kam chodila zavražděná devítiletá dívka | Foto: Jan Bachorík

ČTK, ČRo, Lucie Valášková Sdílet na Facebooku Sdílet na Twitteru Sdílet na LinkedIn Tisknout Kopírovat url adresu Zkrácená adresa Zavřít

Nejčtenější

Nejnovější články

Aktuální témata

Doporučujeme