Hertl přiletěl do Prahy s 50 novými stehy. Snad mě doma poznají, doufá

Čeští hokejisté sice hrají přátelské zápasy ve Švédsku, posily pro mistrovství ale mezitím přilétají do Prahy. Dopoledne se z NHL vrátil Jakub Voráček a večer vystoupil z pravidelné linky z Mnichova útočník San Jose Tomáš Hertl.

Sdílet na Facebooku Sdílet na Twitteru Sdílet na LinkedIn Tisknout Kopírovat url adresu Zkrácená adresa Zavřít

Tomáš Hertl i s bagáží těsně po příletu do Prahy

Tomáš Hertl i s bagáží těsně po příletu do Prahy | Zdroj: ČTK

„Neudělali jsme play-off, což se od nás očekávalo. Po 11 letech se to v San José nepovedlo a nebylo nic příjemného hrát 82 zápasů pro nic,“ zhodnotil svou sezonu v zámoří Tomáš Hertl.

Do letištní haly vešel za vozíkem s několika velkými kufry, sadou deseti hokejek a oproti zvyklostem vyspalý, takže bude muset devítihodinový časový posun zvládnout až v následujících dnech v Česku.

Přehrát

00:00 / 00:00

Téměř okamžitě po přistání mluvil s Tomášem Hertlem reportér ČRo Martin Charvát

Z uplynulé sezony si odnesl hlavně další sérii zranění. Tentokrát žádné velké, ale těch malých bylo dost. „Mám z této sezony asi 50 stehů. Doufám, že mě doma ještě poznají,“ naráží na jizvy hlavně v obličeji a zejména tu poslední, teprve měsíc starou na pravé tváři.

Rodina bude mít několik dní na to, aby si mladého útočníka užila. K národnímu týmu se stejně jako další navrátilec ze zámoří Jakub Voráček přidá až v úterý. A samotné mistrovství je i pro Hertla vrcholem sezony.

„Už znám plno kluků. S ‚Vorasem‘ (Jakubem Voráčkem, pozn. red) jsem byl nedávno, když jsme u nich byli, na večeři. Parta byla vždycky dobrá a bude velká sranda jako vždycky. Bude větší tlak, lidi jsou natěšení a budou očekávat výsledky. Ty jim musíme dát,“ cítí zodpovědnost.

Hokejová reprezentace vyhrála ve Švédsku 4:1, zaskvěl se Lukáš Radil

Číst článek

Hned po příletu do Prahy spíše sbíral ty zprávy smutné. Už v na letišti v Mnichově viděl, že hokejisté Slavie, ve které vyrostl, jsou blízko sestupu. Po přistání v Praze sice s úlevou zjistil, že se sešívaným podařilo v Chomutově vyrovnat, ale ještě než si vzal zavazadla, Slavia dostala gól a v příští sezóně bude hrát druhou nejvyšší soutěž.

„Hodně to bolí. Slavia vždycky patřila k top týmům, najednou je úplně dole. Není to nic příjemného ani pro mě. A kluci nebudou moc nadšení, že budou muset hrát první ligu,“ říkal ještě na letišti Tomáš Hertl.

Martin Charvát, Vojtěch Man Sdílet na Facebooku Sdílet na Twitteru Sdílet na LinkedIn Tisknout Kopírovat url adresu Zkrácená adresa Zavřít

Nejčtenější

Nejnovější články

Aktuální témata

Doporučujeme