Premiér, ministr průmyslu a šéf CzechInvestu zhodnotí zahraniční investice v Česku

O zahraničních investicích v Česku dnes budou jednat premiér Bohuslav Sobotka z ČSSD, ministr průmyslu a obchodu Jan Mládek z ČSSD a šéf agentury CzechInvest Karel Kučera. Zhodnotí, jak se vládě v uplynulém roce a půl dařilo lákat do země investory.

Tento článek je více než rok starý Sdílet na Facebooku Sdílet na Twitteru Sdílet na LinkedIn Tisknout Kopírovat url adresu Zkrácená adresa Zavřít

Premiér Bohuslav Sobotka

Premiér Bohuslav Sobotka | Foto: Filip Jandourek

Podle ministra Mládka mají zatím zahraniční firmy o Česko zájem.

„My jsme měli dvě etapy. První pololetí minulého roku se nám to trochu zkoncentrovalo, protože firmy věděly, že od prvního července 2014 se mění podmínky, že bude potom nižší strop veřejné podpory. Po vzedmuté vlně následoval určitý ústup, ale už jsme zpátky,“ popsal.

Premiér Sobotka chce na setkání společně vyhodnotit uplynulý rok a půl.

„Já bych si rád udělal určitou představu i sám pro sebe o tom, co všechno se v uplynulém období povedlo, jaké projekty jsou rozpracované, na co bychom se měli zaměřit tak, abychom přitáhli do naší země další přímé investice,“ prohlásil.

Česku se podle něj daří v oblasti automobilového průmyslu a jeho dodavatelů. Úspěšné je prý i v získávání investorů z Korejské republiky.

Jana Čermáková Sdílet na Facebooku Sdílet na Twitteru Sdílet na LinkedIn Tisknout Kopírovat url adresu Zkrácená adresa Zavřít

Nejčtenější

Nejnovější články

Aktuální témata

Doporučujeme