V přípravě Strachová už plavala i střílela, za sněhem odlétá do Argentiny

Nejlepší česká lyžařka Šárka Strachová opouští domácí tropické počasí. Už zítra mu unikne a ocitne se uprostřed zimy - v nejjižnějším cípu jihoamerického kontinentu, kde jí začíná příprava na novou sezonu.

Tento článek je více než rok starý Sdílet na Facebooku Sdílet na Twitteru Sdílet na LinkedIn Tisknout Kopírovat url adresu Zkrácená adresa Zavřít

Šárka Strachová

Šárka Strachová | Foto: Šárka Ševčíková

Při pózování fotografům si oblékla péřovou bundu a chopila se lyží už v českém horku, ale koncem týdne v argentinském středisku Ushuaia, kde se teploty drží kolem nuly, už obojí skutečně využije.

„Nahoře tam bude -10, -12. Pro tělo to bude náročné. Letí se z horka do zimy, je tam časový posun a cesta je dlouhá. Ale snáším to mnohem lépe než cestování do Severní Ameriky. Tam je mnohem větší nadmořská výška, větší časový posun a menší vlhkost. To snáším mnohem hůře,“ vysvětlovala Strachová.

Přehrát

00:00 / 00:00

Do přípravy zařadila Šárka Strachová plavání nebo střelbu. Klasickou přípravu na lyžích obsolvuje v Argentině

Na lyže se česká slalomářka postaví poprvé po čtyřech měsících, ale na svah se nevrhne rovnou z postele nebo pláže. Neklouzavou část přípravy si tentokrát zpestřila třeba plaveckým výcvikem.

„Jsem zarytý neplavec a letos jsem začala plavat. Šlo mi to dobře, konečně přeplavu celý bazén kraulem, což byl dřív naprosto nepředstavitelný výkon. Navíc jsme běhali ve vodě s pásem, což byl silový trénink.“

A dokonce i ke zbraním se Šárka Strachová při tréninku dostala, což je po loňském zařazení kickboxu zase o úroveň jinde.

 

Tak jsem vytahla zimni bundu a lyze, protoze...

Posted by Šárka Strachová on 13. srpen 2015

„Bylo to zábavné a zajímavé, jak druhý den bolely jiné svaly. Musela jsem se zpevnit, navíc zbraně a pušky nebyly vůbec lehké. A celé odpoledne mi zvonilo v uších. I přes sluchátka to byly rány.“

Teď ale Strachová rozmanitost disciplín zase omezí, aby se začátkem září vynořila z argentinské zimy zpátky v Evropě už s oprášenou lyžařskou rutinou.

Jan Kaliba, Vojtěch Bureš Sdílet na Facebooku Sdílet na Twitteru Sdílet na LinkedIn Tisknout Kopírovat url adresu Zkrácená adresa Zavřít

Nejčtenější

Nejnovější články

Aktuální témata

Doporučujeme