Bílí Tygři chtějí po třech letech konečně do play-off, v klubu hovoří o restartu

9. září 2015

Pokud patříte mezi hokejové fanoušky, zřejmě už se nemůžete dočkat, až začne nový ročník nejvyšší domácí soutěže. Start Tipsport extraligy se blíží, už v pátek nastoupí týmy k prvním duelům. Jedním z nich jsou pochopitelně liberečtí Bílí Tygři, kteří se v úvodu sezony představí na ledě brněnské Komety. Severočeši mají před sebou jasnou výzvu – po třech absencích v play-off v řadě v této sezoně konečně postoupit do vyřazovacích bojů.

„Už je to tady, dost se těším! Myslím, že příprava proběhla v pořádku, tak uvidíme, jak do ligy vstoupíme. V kabině se bavíme o tom, že tady play-off už nějakou dobu nebylo, už by to chtělo trochu výš, protože tým na to letos máme,“ říká před startem nové extraligové sezony liberecký útočník Michal Bulíř.

Bílí Tygři mají pravidelně vysoké ambice, ale v posledních ročnících v realizaci předsezonních cílů výrazně pokulhávají. Přesto si Bulíř slovy o silném kádru jen nemaluje skutečnost na růžovo, snaha ze strany klubového vedení je evidentní. „Máme tady nějaký cíl, mně osobně to připadá, jako když jsme zhruba před deseti lety měli takový velký restart a obměnu týmu. Tehdy byla celá sezona okořeněná výlukou, ale byla to sezona, na kterou strašně rádi vzpomínáme,“ vybavuje si prezident klubu Petr Syrovátko úspěšnou sezonu 2004/05.

„Jenže vzpomínky jsou jen nádherný večer po vyhraném zápase, neživí vás. Mohou vám však přinášet další dobré optimistické cíle,“ nachází Syrovátko inspiraci v nezapomenutelné sezoně. A vrátit pod Ještěd vyřazovací boje, to je pro Bílé Tygry motivace.

„Je to týmový sport, tohle není žádný singl v tenisu. Když nebude fungovat 20 hráčů, tak se těžko udělá úspěch. Na jednom, dvou hráčích to nejde postavit. Musíme mít týmového ducha. Musejí tu být samozřejmě nějací vůdci, tři, čtyři, kteří tým potáhnou a ukážou cestu, ale když se k nim nepřidá dalších 16 kluků, tak to určitě klapat nebude,“ připomíná obránce Martin Ševc důležitost kolektivu.

Do sezony prý tým vstupuje s čistou hlavou, částečně i díky nedávnému postupu do vyřazovací fáze Ligy mistrů. „Tlak jako takový necítím, cítím spíš hlad po úspěchu. Není to vytvoření tlaku na moji osobu nebo na tým, ale spíš radost z každého malého úspěchu. Velkou radost jsme udělali vedení klubu postupem ze základní skupiny Ligy mistrů. Vidím, že vedení je lačné po úspěchu. Na sezonu se těším a doufám, že nezklameme,“ věří Filip Pešán, trenér a sportovní manažer v jedné osobě.

autor: David Nyč
Spustit audio