Vstupenka na NHL může být levnější než na extraligu. Pořídit se dá i za 10 dolarů

Možná až zbytečná obava z ceny lístků na NHL panuje mezi hokejovými fanoušky v Česku. Nejlepší liga světa zdaleka není tak nedostupná, jak by se mohlo zdát. Jsou totiž stadiony, kde se dají koupit vstupenky opravdu až nečekaně levně.

Tento článek je více než rok starý Sdílet na Facebooku Sdílet na Twitteru Sdílet na LinkedIn Tisknout Kopírovat url adresu Zkrácená adresa Zavřít

Zápasy NHL jsou velkou show. Odstartují hymnou a nechybí ani světelné efekty

Zápasy NHL jsou velkou show. Odstartují hymnou a nechybí ani světelné efekty | Zdroj: ČTK

Hymna, to je rituál před každým zápasem NHL. A když ji třeba ve Philadelphii zazpívá slavná zpěvačka Lauren Huntová, není divu, že si mnozí myslí to, co říká Mike ve fanshopu Flyers.

„Je to hodně drahé. Když si vybavím moje místo, kam jsem chodil v 90. letech, to stojí 160 dolarů. Když se podíváte na ceny do New Yorku, je to ještě dražší,“ srovnává.

Přehrát

00:00 / 00:00

Za lístky na zápas NHL fanoušci nemusí platit závratné částky. Sehnat se dají i levněji než na extraligu

Lístky do hal levné vážně nejsou a v New Yorku je to opravdu horší. Ve slavné Madison Square Garden se ale nachází i jiná místa než ty hned za plexisklem místních Rangers. Například sedačky u stropu stojí přes 50 dolarů.

Už téměř za 20 dolarů pak zájemci o nejslavnější hokejovou ligu světa mohou sledovat naživo Jakuba Voráčka ve Philadelphii nebo Jaromíra Jágra v hale floridských Panthers.

V podobné cenové relaci se dají koupit vstupenky i v hlavním městě na místní Capitals. A ještě tu je možnost prohlédnout si nedaleký Bílý dům.

Hodně stadionů NHL už projel fanoušek Peter a v dosažitelnosti lístků problém nevidí. „Lidi přijedou na dovolenou, dovědí se o zápase, ve kterém hraje Jágr nebo jiný český či slovenský hráč, a jdou na utkání. Nedostupné to v žádném případě není,“ říká.

Krajany v hledišti vnímá i slavné číslo 68. „Viděl jsem pár českých vlajek a lidí,“ zaregistroval Jaromír Jágr.

Ti, co mají v zámoří celoroční permanentky, platí i o 40 procent méně. Držitelé jednorázových vstupenek oproti nim v nevýhodě ale rozhodně nejsou. „Nikdy jsem to nezažil a ani o tom neslyšel,“ ujišťuje slovenský fanda Peter, že se není čeho bát.

A jeden příklad za všechny. Na úterní zápas New Jersey proti Arizoně stojí nejlevnější lístek 10 dolarů. To je v přepočtu méně než vstupenka 1. kategorie na extraligovou Spartu.

František Kuna, Marek Augustin Sdílet na Facebooku Sdílet na Twitteru Sdílet na LinkedIn Tisknout Kopírovat url adresu Zkrácená adresa Zavřít

Nejčtenější

Nejnovější články

Aktuální témata

Doporučujeme