Lobbista Janoušek žádá o přerušení trestu, prý ze zdravotních důvodů

Lobbista a podnikatel Roman Janoušek požádal, údajně kvůli svému zdravotnímu stavu, o přerušení výkonu trestu. Ve věznici v Brně-Bohunicích si odpykává čtyři a půl roku vězení za to, že v březnu roku 2012 srazil autem ženu, byl navíc opilý a z místa nehody ujel.

Tento článek je více než rok starý Sdílet na Facebooku Sdílet na Twitteru Sdílet na LinkedIn Tisknout Kopírovat url adresu Zkrácená adresa Zavřít

Roman Janoušek, soud

Roman Janoušek, soud | Foto: Filip Jandourek

Do vězení nastoupil loni v listopadu. Soud teď čeká na to, až se k Janouškově zdravotnímu stavu vyjádří lékaři, říká mluvčí brněnského krajského soudu Simona Tesařová.

„Mohu potvrdit, že Krajský soud v Brně eviduje žádost doktora Janouška o přerušení výkonu trestu odnětí svobody.“

„Požádali jsme věznici, aby se vyjádřila, jak na tom pan Janoušek zdravotně je a jestli je schopen výkonu trestu. Až obdržíme tuto zprávu, tak potom soudce nařídí jednání,“ dodává mluvčí Tesařová.

Policie prověří znalce z Janouškovy nehody. Podezírá je z manipulace s fakty

Číst článek

Janoušek by mohl být z vězení propuštěn v případě, že lékaři potvrdí, že mu nejsou schopni za mřížemi poskytnout dostatečně kvalitní zdravotní péči.

Lobbista žádal o přerušení trestu už v minulosti.

Kauza Roman Janoušek | Foto: Český rozhlas

Tereza Chlubná Sdílet na Facebooku Sdílet na Twitteru Sdílet na LinkedIn Tisknout Kopírovat url adresu Zkrácená adresa Zavřít

Nejčtenější

Nejnovější články

Aktuální témata

Doporučujeme