Soud rozhodne o pokračování stávky palubního personálu Lufthansy

Německý odvolací soud v Düsseldorfu bude dnes odpoledne projednávat žádost, ve které letecká společnost Lufhansa žádá o předčasné ukončení stávky palubního personálu. Zaměstnanci protestují už téměř týden, což je zatím nejdéle v historii této německé firmy.

Tento článek je více než rok starý Sdílet na Facebooku Sdílet na Twitteru Sdílet na LinkedIn Tisknout Kopírovat url adresu Zkrácená adresa Zavřít

Palubní personál aerolinek Lufthansa protestuje za vyšší mzdy a lepší pracovní podmínky

Palubní personál aerolinek Lufthansa protestuje za vyšší mzdy a lepší pracovní podmínky | Zdroj: Reuters

Lufthansa musela jen dnes zrušit necelou tisícovku letů, což se dotklo víc jak sta tisíc cestujících. Podle odhadů stojí stávka aerolinky desítky milionů eur denně. Protestní akci organizuje odborový svaz UFO, který se s dopravcem pře o výši platů a penzijní program.

Pokračující stávka ovlivňuje i spoje s Českem. Dnes a zítra jsou zrušené lety mezi Prahou a Frankfurtem nad Mohanem a Prahou a Mnichovem. Informovala o tom mluvčí Letiště Václava Havla Marika Janoušková.

„Jde o osm letů. To znamená čtyři odlety a čtyři přílety mezi Prahou a Frankfurtem a jeden odlet a jeden přílet mezi Prahou a Mnichovem,“ upřesnila mluvčí.

Stávka má trvat do páteční půlnoci. Pokud Lufthansa u dnešního soudního jednání uspěje, rozhodnutí se bude týkat jen provozu na letišti v Düsseldorfu.

Odbory mimo jiné nesouhlasí s plánovanou transformací Lufthansy, která chce v budoucnu posilovat v oblasti nízkonákladové letecké dopravy. Odboráři se obávají, že zaměstnanci v tomto sektoru budou mít horší pracovní podmínky.

ČRo, Petra Hosenseidlová Sdílet na Facebooku Sdílet na Twitteru Sdílet na LinkedIn Tisknout Kopírovat url adresu Zkrácená adresa Zavřít

Nejčtenější

Nejnovější články

Aktuální témata

Doporučujeme