Zakázky na zajištění regionální dopravy se odloží na příští rok, dohodli se hejtmani

Hejtmani dnes mimořádně jednali kvůli stávkové pohotovosti řidičů autobusů. Spojili se pomocí telemostu. Dohodli se, že s vypisováním soutěží na regionální dopravu se počká na nový zákon o veřejných zakázkách. Stávková pohotovost mezi řidiči trvá téměř dva týdny. Důvodem jsou nízké mzdy a špatné pracovní podmínky.

Tento článek je více než rok starý Sdílet na Facebooku Sdílet na Twitteru Sdílet na LinkedIn Tisknout Kopírovat url adresu Zkrácená adresa Zavřít

Nový autobus Dopravního podniku měst Liberce a Jablonce

Nový autobus Dopravního podniku měst Liberce a Jablonce | Foto: Eva Malá | Zdroj: Český rozhlas

Odborový svaz dopravy žádá vytvoření jednotných pravidel pro vypisování soutěží na zajištění veřejné dopravy v jednotlivých krajích. Zásadní podmínkou přitom má být minimální mzda sto korun za hodinu.

Premiér Bohuslav Sobtoka (ČSSD) se dohodl se zástupci krajů a odborů, že výše mezd by se nově měla zohledňovat rovnou při zadávání výběrových řízení.

Šéfové krajských samospráv dnes vyhověli požadavku odborářů a dohodli se, že nebudou vypisovat žádná výběrová řízení na zajištění regionální autobusové dopravy až do okamžiku, kdy bude schválený nový zákon o veřejných zakázkách. Ten by měl pak začít platit v dubnu.

Tomáš Jelen Sdílet na Facebooku Sdílet na Twitteru Sdílet na LinkedIn Tisknout Kopírovat url adresu Zkrácená adresa Zavřít

Nejčtenější

Nejnovější články

Aktuální témata

Doporučujeme