Útěk vlka arktického z brněnské zoo trval jen chvíli, lapili ho a pošlou do Číny

Z brněnské zoologické zahrady utekl včera odpoledne vlk arktický. Dostal se i mimo areál zoo, ale podařilo se ho odchytit a teď už je zpátky, kde má být. Čeká ho náročnější cesta, už dříve plánovaný transport do Číny.

Tento článek je více než rok starý Sdílet na Facebooku Sdílet na Twitteru Sdílet na LinkedIn Tisknout Kopírovat url adresu Zkrácená adresa Zavřít

Vlk arktický (ilustrační foto)

Vlk arktický (ilustrační foto) | Foto: Fotobanka Pixabay

Zdravotní stav zvířete sledují po návratu do zoo chovatelé a veterinář. „Daří se mu velmi dobře, byl probuzen už včera po příjezdu do zahrady,“ řekla Českému rozhlasu mluvčí zoologické zahrady v Brně Monika Brindzáková.

Jak uvedla, příští týden čeká vlka mnohem náročnější cesta, protože bude transportován do jiné zoo, a to až do Číny. Právě proto ho nedávno pracovníci zoo umístili mimo jeho smečku do záložního výběhu.

Přehrát

00:00 / 00:00

Odchyt nebyl dramatický, řekla Českému rozhlasu mluvčí Zoo Brno Monika Brindzáková

Zvíře se ale patrně chtělo vrátit ke svým druhům, ke staré skupině vlků arktických, kterou v Brně nahradili novou chovnou skupinou.

„Podařilo se mu dostat mimo záložní výběh. V momentě, kdy to zjistili naši chovatelé, začali ho monitorovat,“ zdůraznila Brindzáková.

Vlkovi se na krátkou dobu podařilo dostat i mimo prostory zoo. V areálu bylo v tu dobu málo návštěvníků, kteří byli o útěku informováni a preventivně odvezeni mimo zahradu, i když zvíře není lidem příliš nebezpečné.

Chovatelé se snažili vlka odchytit a nakonec použili uspávací střelu. „Bylo to velmi rychlé a nikterak dramatické. Jsme rádi, že se situace rychle vyřešila,“ poznamenala mluvčí zoologické zahrady v Brně Monika Brindzáková.

ČRo Sdílet na Facebooku Sdílet na Twitteru Sdílet na LinkedIn Tisknout Kopírovat url adresu Zkrácená adresa Zavřít

Nejčtenější

Nejnovější články

Aktuální témata

Doporučujeme