Galavečer si chci hlavně užít, říká favoritka ankety Sportovec roku Zuzana Hejnová

Anketu o nejlepšího českého sportovce roku může podesáté za sebou vyhrát žena. Mezi elitní desítkou jsou sice obě pohlaví zastoupena rovnoměrně, ale stejně jako v minulých letech mají ženy o trochu větší šanci vyhrát. Asi nejvíc se mluví o mistryni světa a vítězce Diamantové ligy atletce Zuzaně Hejnové.

Tento článek je více než rok starý Sdílet na Facebooku Sdílet na Twitteru Sdílet na LinkedIn Tisknout Kopírovat url adresu Zkrácená adresa Zavřít

Zuzana Hejnová (ilustrační fotografie)

Zuzana Hejnová (ilustrační fotografie) | Zdroj: Reuters

„Abych pravdu řekla, letos to bylo hodně vyrovnané. Bylo tu opravdu hodně mistrů světa a dalších medailistů. Souboj byl rozhodně vyrovnanější než v roce 2013, ale i přesto jsem doufala, že bych mohl zvítězit i letos,“ přibližovala po listopadovém vyhlášení ankety o nejlepšího armádního sportovce roku dvojnásobná světová šampionka v běhu na 400 metrů překážek.

Přehrát

00:00 / 00:00

Zuzana Hejnová i Ondřej Synek se těší na slavnostní vyhlášení ankety Sportovec roku

Jak hlasovali členové Klubu sportovních novinářů, bude jasné dnes večer. Přestože obě ankety často mívají stejné vítěze, rozhodně to není pravidlem. Pro Zuzanu Hejnovou ale letos kromě skvělých výkonů na dráze hraje i to, že se dokázala vrátit po protrápeném roce 2014 plném zranění.

A tak ať už to dopadne jakkoli, slavnostní večer si užije.

„Je to taková milá povinnost, ocenění za to, že se člověk celý rok snaží a co předvádí,“ těší předloňskou vítězku ankety Sportovec roku samotná nominace do elitní desítky.

Do ní se dostaly také obhájkyně triumfu tenistka Petra Kvitová a rychlobruslařka a cyklistka Martina Sáblíková. Ta ovládla tuto anketu v letech 2007, 2009 a 2010. A protože se sportovci zase tak často do společnosti nepodívají, je pro ně tradiční předvánoční vyhlašování příjemným setkáním.

„Já se nikam moc nedostanu. Veškerý čas věnuji tréninku a soustředění. Tak alespoň tenhle večer někam vyrazím a trochu se pobavím,“ doplňuje Zuzana Hejnová.

Mezi elitní desítkou je i poslední mužský vítěz Sportovce roku hokejista Jaromír Jágr, ale také skifař Ondřej Synek.

Ten letos dokázal potřetí v řadě ovládnout světový šampionát a už v anketě o nejlepšího armádního sportovce útočil na Zuzanu Hejnovou. Nakonec skončil druhý, stejně jako před dvěma lety. Ani naoko ale na atletku naštvaný nebyl.

„Vůbec ne. Já to neovlivním, bojuju na závodním poli. Vyhlášení této ankety už je jen závěr sezony a takové zavzpomínání,“ říká ke sportovci roku Ondřej Synek.

A vzpomínat se bude dnes od 21:40. Kromě Sportovce roku 2015 poznáme i nejlepšího juniora, tým a Sportovní legendu roku.

Stanislav Zbyněk, Jakub Marek Sdílet na Facebooku Sdílet na Twitteru Sdílet na LinkedIn Tisknout Kopírovat url adresu Zkrácená adresa Zavřít

Nejčtenější

Nejnovější články

Aktuální témata

Doporučujeme