Od Schumacherovy nehody uplynuly dva roky. Jeho manažer ho ještě neviděl

Už dva roky uplynuly od děsivého zranění hlavy, které si legenda formule 1 Michael Schumacher přivodil při lyžování ve francouzském Meribelu. Téměř šest měsíců strávil sedminásobný mistr světa v kómatu a ani dnes stále nemůže své fanoušky zdravotním stavem potěšit.

Tento článek je více než rok starý Sdílet na Facebooku Sdílet na Twitteru Sdílet na LinkedIn Tisknout Kopírovat url adresu Zkrácená adresa Zavřít

Bývalý jezdec Formule 1 Michael Schumacher

Bývalý jezdec Formule 1 Michael Schumacher | Zdroj: Reuters

Nejen ti nejvěrnější fanoušci ze Severního Porýní-Vestfálska doufali, že se Michael Schumacher po úrazu hlavy s poraněním mozku bude rychle zotavovat. Po dvou letech je ale zdravotní stav ikony stájí Benetton a Ferrari stále více než vážný.

„Michael Schumacher ztratil hodně na váze, prakticky nekomunikuje, nemá běžné podněty. To byla poslední oficiální informace. Dva roky po zranění nejsou žádné zprávy, přesto kvůli tomu, k čemu jsme schopni se dostat, musíme bohužel konstatovat, že zdravotní stav Michaela Schumachera není dobrý,“ naznačuje expert na F1 Tomáš Richter, že aktuální informace o zdravotním stavu Schumachera se shání nyní jen velmi obtížně.

Přehrát

00:00 / 00:00

Od osudného lyžování ve francouzských Alpách, při kterém se Michael Schumacher vážně zranil, uplynuly už dva roky. Jeho stav je zřejmě stále vážný. Více Michal Jurman

Spekulace německých deníků o lepšícím se zdraví sice manželka Corina nebo Schumacherova manažerka Kehmová občas dementují, skutečný stav věcí ale samy neprozradí, a tak fanoušci tonou stále jen v nekončících nejistotách.

„Pokud Michael Schumacher dokázal těžit z této přízně, myslím si, že jeho okolí by teď mělo projevit i zodpovědnost na druhé straně spektra, trochu se bohužel podělit i o ty nejspíš ne asi úplně dobré zprávy,“ dodává Richter.

Jeho přání ale zůstává zatím nevyslyšeno. Wili Weber, který byl Schumacherovým manažerem 22 let, například nemohl bývalou ikonu motorsportu vidět od jejího zranění ani jednou. I to napovídá předchozím prognózám neurologů o tom, že stav Michaela Schumachera je už zřejmě se nevratný. Sympatie a podporu tak mohou jeho fanoušci v posledních měsících projevovat alespoň přes Schumacherova syna Micka.

Šestnáctiletý blonďák se stal loni vicemistrem světa motokár a letos poskočil do šampionátu F4, ve kterém už má za sebou také těžkou havárii, při které si zlomil obě ruce.

Michael Schumacher | Foto: Michal Jindra

„Předpoklady tam rozhodně jsou, protože co minimálně mohl Mick Schumacher podědit, je právě výjimečná inteligence jeho otce, se kterou slavil úspěch. Přesto si musíme ještě pár let počkat, než dokážeme vytušit, jestli se Mick Schumacher třeba jednou dokáže dostat do formule 1,“ uzavírá Tomáš Richter.

Když nic jiného, i těžce zraněný Schumacher může teď doufat, že slavné příjmení pomůže jednou i jeho synovi do světa formule 1, ve kterém on sám dokázal, co jen mohl. Jména, jakými jsou Rosberg, Sainz nebo Verstappen, už v tomto směru jasně ukázala, že synové slavných otců to mají v tomto směru přece jen snazší.

Michal Jurman, Simona Bartošová Sdílet na Facebooku Sdílet na Twitteru Sdílet na LinkedIn Tisknout Kopírovat url adresu Zkrácená adresa Zavřít

Nejčtenější

Nejnovější články

Aktuální témata

Doporučujeme