Gólman Petr Mrázek byl vyhlášen druhou hvězdou týdne NHL

Hokejová NHL dnes na svém oficiálním webu NHL.com zveřejnila tři největší hvězdy uplynulého hracího týdne. Nechybí mezi nimi ani český zástupce, kterým je brankář Detroitu Petr Mrázek. Český gólman v pravidelné anketě zaostal pouze za kanonýrem Alexandrem Ovečkinem z Washingtonu. Do elitní trojky se pak vešel ještě obránce Colorada Tyson Barrie.

Tento článek je více než rok starý Sdílet na Facebooku Sdílet na Twitteru Sdílet na LinkedIn Tisknout Kopírovat url adresu Zkrácená adresa Zavřít

Petru Mrázkovi se v minulém týdnu dařilo. Za své výkony byl vyhlášen druhou hvězdou týdne

Petru Mrázkovi se v minulém týdnu dařilo. Za své výkony byl vyhlášen druhou hvězdou týdne | Zdroj: Reuters

Ovečkin si prvenství v anketě vysloužil především díky tomu, že v období mezi 4. až 10. lednem zaznamenal pět gólů ve čtyřech zápasech, čímž pomohl Washingtonu ke čtyřem vítězstvím. V utkání proti Ottawě navíc vstřelil svůj 500. gól v základní části NHL. K tomuto milníku potřeboval pouhých 801 zápasů a pouze kvartet hráčů se k této metě dostal rychleji.

V posledních dnech se daří také českému brankáři Petru Mrázkovi, jenž v rámci prvního kompletního týdne roku 2016 inkasoval ve třech kláních pouze dvakrát a s Red Wings oslavil tři výhry. Kromě toho se rodák z Ostravy blýskl jedním čistým kontem, které vychytal proti New Jersey, a celkovou úspěšností zásahů atakující hranici 98%.

Třetí odměněný Tyson Barrie si jako obránce ve čtyřech zápasech statistiky vylepšil šesti kanadskými body. Bek Colorada byl nejvíce vidět ve střetnutí proti Los Angeles, v němž si připsal dva góly a stejný počet asistencí.

Jakub Knoll Sdílet na Facebooku Sdílet na Twitteru Sdílet na LinkedIn Tisknout Kopírovat url adresu Zkrácená adresa Zavřít

Nejčtenější

Nejnovější články

Aktuální témata

Doporučujeme