Znojmo opět žije hokejem. Tamější Orli se probojovali do finále EBEL ligy

Zatímco v české hokejové extralize se nejlepší čtyři týmy připravují teprve na semifinále, jeden český klub se už chystá na boj o titul. Orli Znojmo se ve své páté sezoně v mezinárodní soutěži EBEL dostali do finále, ve kterém vyzvou obhájce titulu Salcburk. A spoléhat budou na bouřlivou domácí atmosféru, kterou bylo Znojmo vyhlášené i v době, kdy hrál klub českou nejvyšší soutěž.

Tento článek je více než rok starý Sdílet na Facebooku Sdílet na Twitteru Sdílet na LinkedIn Tisknout Kopírovat url adresu Zkrácená adresa Zavřít

Hokejisté Znojma se dostali do finále EBEL ligy (ilustrační foto)

Hokejisté Znojma se dostali do finále EBEL ligy (ilustrační foto) | Foto: David Kalvas | Zdroj: Český rozhlas

Hokejový brankář Jan Lukáš strávil většinu letošní sezony v pražské Spartě. Těsně před začátkem play off ale bylo jasné, že v extraligovém klubu se kvůli velké konkurenci do branky nedostane. A tak se stěhoval. Moderní O2 arenu v hlavním městě vyměnil za znojemský zimní stadion.

Přehrát

00:00 / 00:00

Euforii je vždycky třeba brzdit, ale je to těžké, říká po postupu do finále EBEL ligy kouč Znojma Režnar

„Když to porovnáte, tak v Praze mají lidé několik akcí, na které mohou chodit. V podstatě na co si vzpomenete, to tam je. Na Spartě tedy chybí taková ta domácnější základna, zatímco tady tím město žije,“ popisuje 22letý Lukáš rozdíl mezi pražskou Spartou a znojemskými Orly.

Jihomoravští fanoušci si mezinárodní soutěž EBEL oblíbili. Klub ji hraje pátou sezonu a každý rok se zvyšuje průměrná návštěvnost.

„Mně se líbí v tom, že je oproti extralize atraktivnější, rychlejší a padá v ní více gólů. Přijde mi navíc, že není tolik svázaná taktikou,“ srovnává fanoušek Michal Březina, který chodil na Orly i v době, kdy hráli českou nejvyšší soutěž.

Podobně to má i jeho kamarád Radek Šuhaj. Současný postup do finále připomíná extraligové časy Znojma i v tom, že hokej je ve městě jedno z hlavních témat hovorů.

„Znojmo tím žije a lidé chodí na hokej. Atmosféra je čím dál lepší,“ říká podporovatel Orlů.

Soutěž EBEL skutečně nabízí víc branek než česká extraliga. V semifinálové série Znojma s Lincem padlo v šesti utkáních čtyřicet gólů, tedy skoro sedm na zápas. Trenér Jiří Režnar by raději zažíval klidnější duely, brání mu v tom ale právě i bouřlivá atmosféra na stadionu.

„Euforii je vždycky třeba brzdit, ale je to těžké. To je jako zastavit koně při běhu na rovince. I na hráčích je vidět, že chtějí, jenže jsou z toho pak chyby,“ říká znojemský kouč.

David Nekvinda, Jakub Knoll Sdílet na Facebooku Sdílet na Twitteru Sdílet na LinkedIn Tisknout Kopírovat url adresu Zkrácená adresa Zavřít

Nejčtenější

Nejnovější články

Aktuální témata

Doporučujeme