Narození syna, pak triumf na Masters. Nebylo to špatných dvanáct dní, usmívá se golfista Willett

Danny Willett se coby druhý Angličan v historii stal překvapivým vítězem Masters. Nejslavnější golfový turnaj ovládl teprve při svém druhém startu na tradičním hřišti v Augustě. A to přitom hrozilo, že kvůli očekávanému narození potomka do Spojených států vůbec nepojede.

Tento článek je více než rok starý Sdílet na Facebooku Sdílet na Twitteru Sdílet na LinkedIn Tisknout Kopírovat url adresu Zkrácená adresa Zavřít

Golfista Danny Willett je teprve druhým anglickým vítězem Masters v historii

Golfista Danny Willett je teprve druhým anglickým vítězem Masters v historii | Zdroj: Reuters

Jeho manželka Nicole měla 10. dubna termín porodu. Golfista Danny Willett prohlásil, že jestli se dítě nenarodí před prvním kolem, na vysněný turnaj Masters nepojede. Syn Zachariah ale přišel na svět už 30. března.

„Nebylo to špatných dvanáct dní. Myslím, že se ani nedá vyjádřit slovy, co se teď děje, co se nám povedlo. Asi budu muset chvíli počkat a dát si pár lahví vína, aby mi to došlo. Teď se těším domů a pak se znovu musím dát do práce, abych na tenhle úspěch příště navázal,“ přiznává Willett.

Přehrát

00:00 / 00:00

Nedá se vyjádřit slovy, co se teď děje, co se nám povedlo, nemohl uvěřit čerstvý vítěz golfového Masters Danny Willett, jemuž se 30. dubna narodil syn Zachariah

Jak je nutné hrát v golfu vyrovnaná kola, se přesvědčil obhájce titulu Jordan Spieth. Od prvního kola byl ve vedení, ale na dvanácté jamce poslední části turnaje dvakrát za sebou poslal míček do vody.

O svém herním kolapsu ale mluvil Spieth v ústraní. Hlavní mikrofon patřil Willettovi oblečeném v cenné trofeji pro vítěze Masters – v zeleném saku.

„Pořád jsem to moc nevstřebal. Zahrál jsem kolo na Masters za 67 ran a že to nakonec stačilo na vítězství o tři rány, to si zkrátka jen tak neuvědomíte. Teď už jen chci všechno dodělat, mluvit s Nicole a ujistit se, že je v pořádku. A pak se vrátit, co nejdřív to půjde,“ říká vítěz Masters, který díky triumfu získal doživotní právo na turnaji startovat.

Martin Charvát, Radek Šamša Sdílet na Facebooku Sdílet na Twitteru Sdílet na LinkedIn Tisknout Kopírovat url adresu Zkrácená adresa Zavřít

Nejčtenější

Nejnovější články

Aktuální témata

Doporučujeme