Byli jsme blízko, lituje Jágr vyřazení. Čeká na novou smlouvu od Panthers

Hokejisté Floridy skončili už v prvním kole Stanley Cupu. V noci opět prohráli v prodloužení s New Yorkem Islanders a vzájemnou sérii tak nakonec ztratili v poměru 2:4 na zápasy. Vinu na vyřazení Panterů má i jejich první útok s Jaromírem Jágrem.

Tento článek je více než rok starý Sdílet na Facebooku Sdílet na Twitteru Sdílet na LinkedIn Tisknout Kopírovat url adresu Zkrácená adresa Zavřít

Jaromír Jágr svou dorážkou o výhře Panhters nerozhodl

Jaromír Jágr svou dorážkou o výhře Panhters nerozhodl | Zdroj: ČTK

Sekundy a centimetry dělily Floridu od vítězství. Minutu před koncem vedla 1:0, ale při power play soupeře netrefila zblízka prázdnou branku, naopak soupeř z protiútoku vyrovnal a v prodloužení rozhodl.

„Byli jsme blízko. Zbývala minuta, oni neměli žádné šance, a naopak my jsme mohli dát gól do prázdné branky. Ale možná je tohle vyřazení to, díky čemu se tento tým dokáže ještě více posunout,“ zklamaně šeptal v rozhovoru pro nhl.com Jaromír Jágr.

Přehrát

00:00 / 00:00

Jágrův útok se v play off NHL nedokázal prosadit, i proti Panthers skončila sezona

Play-off NHL znovu nedal ani gól a částečně i to je jeden z důvodů vyřazení Floridy. V základní části vstřelil první útok mužstva z Miami většinu branek, ve vyřazovacích bojích jen tři, což je nejméně ze všech týmů.

Naopak v dresu Islanders se hned pětkrát trefila jejich největší hvězda John Tavares.

„Jejich kapitán jim toho hodně uhrál. Všechny zápasy byly tak vyrovnané, že je mohly vyhrát oba týmy, ale teď nás to bolí. Tohle je pro nás poučná zkušenost, kterou náš mladý tým potřebuje, aby byl dobrý i v dalších letech. Ale teď po zápase nás to celé ohromně štve,“ přiznal útočník Shawn Thornton.

I když Florida v pěti ze šesti utkání vedla, většinu zápasů nakonec prohrála. Jágr tak má po sezoně a jeho budoucnost je nejistá, protože mu končí smlouva.

Florida ale počítá s tím, že se se 44letým útočníkem v následujících týdnech domluví na novém kontraktu, nejspíš znovu na jeden rok.

Jaromír Jágr | Foto: Český rozhlas

Martin Charvát, Vojtěch Man Sdílet na Facebooku Sdílet na Twitteru Sdílet na LinkedIn Tisknout Kopírovat url adresu Zkrácená adresa Zavřít

Nejčtenější

Nejnovější články

Aktuální témata

Doporučujeme