Češi objevují Spojené arabské emiráty, agentury lákají na teplé moře i lyžování na písku

Jen loni podle odhadu Asociace českých cestovních kanceláří a agentur navštívilo Spojené arabské emiráty asi 30 tisíc Čechů. Letošní čísla mají být ještě vyšší. Už proto, že od prvního května létá mezi Prahou a Dubajem dvoupatrový Airbus A380. Počet turistů roste také kvůli tomu, že Spojené arabské emiráty aktuálně lidé považují za bezpečnější destinaci než třeba Egypt a Turecko.

Tento článek je více než rok starý Sdílet na Facebooku Sdílet na Twitteru Sdílet na LinkedIn Tisknout Kopírovat url adresu Zkrácená adresa Zavřít

Cestující na letišti Praha-Ruzyně

Cestující na letišti Praha-Ruzyně | Foto: Filip Jandourek

„Zatím je to velký úspěch,“ pochvaluje si ředitel společnosti Emirates pro Českou republiku Bořivoj Trejbal.

„Základ máme v soukromých cestovatelích a v dovolenkářích. Velmi dobře je doplňují obchodní cestující, kteří létají služebně,“ dodává.

Přehrát

00:00 / 00:00

Zhruba 30 tisíc Čechů strávilo loni dovolenou ve Spojených arabských emirátech. Počet turistů roste i proto, že je aktuálně lidé považují za bezpečnější destinaci než třeba Egypt a Turecko

Zájem českých turistů o návštěvu Spojených arabských emirátů potvrzuje četnost leteckého spojení. Kromě Emirates létá z Prahy do Dubaje denně také jejich dceřiná společnost Flydubai a čtyřikrát týdně aerolinky Smartwings, které na tuto linku nasadí od října denně dálkový Airbus A330 s kapacitou skoro 350 míst.

„Výjezdový cestovní ruch díky zvýšené kapacitě leteckých společností na letech z Prahy do Dubaje roste velmi rychle. Je to způsobeno i poklesem zájmu o destinace typu Egypt,“ dodává Hynek Špinar z Čedoku s tím, že skokový nárůst přineslo zrušení vízové povinnosti.

Luxus, teplo i lyžování na písku

Češi podle Špinara objevují kromě Dubaje i další emiráty. Tamější podnikatelé se snaží situace využít a do Prahy přijíždějí se svou nabídkou.

Například Tarek Alghar z agentury Dessert Adventures chce přilákat Čechy na příjemné podnebí, teplé moře, čisté pláže, luxusní hotely, jedinečné stavby, nepočítaně možností k nákupům nebo výlety na čtyřkolkách do pouště a lyžování na písku.

Podle Abdula Baburaje z cestovní kanceláře Almula zase čekají na turisty jedinečné kulturní zážitky a výjimečně srdeční a pohostinní lidé. Nejvýhodnější čas k návštěvě Spojených arabských emirátů je podle něho od září do dubna.

„Platí tu standardní pravidla pro arabské země – neprojevovat se na veřejnosti příliš hlasitě, respektovat tamní zvyklosti,“ říká Vlastimil Divoký z Evropské cestovní pojišťovny a spíš než před kriminalitou varuje před rizikem onemocnění horních cest dýchacích vlivem střídání klimatizovaných prostor s extrémními vedry, které jsou ve Spojených arabských emirátech téměř po celý rok.

Jaroslav Skalický, msk Sdílet na Facebooku Sdílet na Twitteru Sdílet na LinkedIn Tisknout Kopírovat url adresu Zkrácená adresa Zavřít

Nejčtenější

Nejnovější články

Aktuální témata

Doporučujeme