Vrah francouzského policisty prý slíbil věrnost vůdci Islámského státu. Chtěl útočit dál

Francouzské úřady v souvislosti s vraždou policisty v Magnanville zatkly již tři lidi. Jsou podezřelí z možné spoluúčasti na útoku. Útočník tam v pondělí v noci ubodal policistu a jeho partnerku. Podle prokurátora vrah nedávno slíbil věrnost vůdci Islámského státu Bagdádímu. Muž podle něho rovněž vyhrožoval bezvěrcům.

Tento článek je více než rok starý Sdílet na Facebooku Sdílet na Twitteru Sdílet na LinkedIn Tisknout Kopírovat url adresu Zkrácená adresa Zavřít

Francouzská policie (ilustrační foto)

Francouzská policie (ilustrační foto) | Zdroj: Reuters

U Larossiho Abballa se také našel seznam dalších potencionálních cílů, na kterém byli novináři, policisté a další důležité osobnosti.

Francouzský ministr vnitra označil vraždy za teroristický útok: „Byl to opovrženíhodný teroristický akt spáchaný jednotlivcem.“

Francie se v minulém roce stala terčem dvou velkých teroristických útoků, k nimž se přihlásila organizace Islámský stát. V lednu zaútočili islamisté na redakci satirického časopisu Charlie Hebdo a na košer lahůdkářství na pařížském předměstí. Zabili 17 lidí.

V listopadu při koordinovaných atentátech zahynulo ve francouzské metropoli celkem 130 lidí. Ve Francii v pátek za přísných bezpečnostních opatření začalo fotbalové mistrovství Evropy.

Útočník zabil nedaleko Paříže dva lidi. Přihlásil se k Islámskému státu

Číst článek

Jan Šmíd Sdílet na Facebooku Sdílet na Twitteru Sdílet na LinkedIn Tisknout Kopírovat url adresu Zkrácená adresa Zavřít

Nejčtenější

Nejnovější články

Aktuální témata

Doporučujeme