Motocyklový závodník Kornfeil bude v příští sezoně MS jezdit za tovární tým

Motocyklový závodník Jakub Kornfeil bude i v příští sezoně mistrovství světa silničních motocyklů působit v kategorii Moto3. Pro ročník 2017 však změní tým i techniku, když bude jezdit v německé stáji Prüstl GP Peugeot Motorcycles, která má tovární podporu. Letos Kornfeil hájí barvy týmu Drive M7 SIC Racing Team, jenž používá techniku od Hondy.

Tento článek je více než rok starý Sdílet na Facebooku Sdílet na Twitteru Sdílet na LinkedIn Tisknout Kopírovat url adresu Zkrácená adresa Zavřít

Jakub Kornfeil před startem závodu kategorie Moto3

Jakub Kornfeil před startem závodu kategorie Moto3 | Foto: Petr Bušta | Zdroj: Český rozhlas

Kornfeil si bude na nový stroj a tým muset zvykat podruhé v krátké době, když před probíhajícím ročníkem přesedlával z KTM na Hondu.

V roce 2017 bude Kornfeil jezdit v německém týmu Prüstl GP Peugeot Motorcycles se statusem tovární stáje, jen používá motocykly Mahindra spadající pod koncern Peugeot.

„Opět usednu na nový motocykl, se kterým jsem se v mé dosavadní kariéře ještě nesetkal. V letošním roce jsme viděli, že Mahindry dosahovaly skvělých výsledků, takže v nich vězí určitě velký potenciál. Věřím, že jej dokážeme využít a perspektivu přetavíme také v dobré výsledky,“ uvedl český jezdec v prohlášení na Facebooku.

„Hledali jsme zkušeného jezdce, který je schopný umisťovat se v první desítce. V Jakubovi jsme našli jezdce, který tohle splňuje,“ řekl na adresu českého závodníka v tiskové zprávě generální manažer týmu Florian Prüstel.

Třiadvacetiletý Kornfeil v závodech mistrovství světa působí od roku 2009, kdy si odbyl debut ve třídě do 125 cm3, která se v roce 2012 změnila na kategorii Moto3.

Aktuálně jediný český jezdec se stabilním angažmá v mistrovství světa silničních motocyklů se čtyři závody před koncem sezony drží v průběžném hodnocení třídy Moto3 na desáté příčce, která se může stát jeho kariérním maximem a to i navzdory tomu, že na rozdíl od minulé sezony zatím ani jednou nedosáhl na stupně vítězů.

Jakub Knoll Sdílet na Facebooku Sdílet na Twitteru Sdílet na LinkedIn Tisknout Kopírovat url adresu Zkrácená adresa Zavřít

Nejčtenější

Nejnovější články

Aktuální témata

Doporučujeme