Anglie pod náporem pacientů. Praktičtí lékaři by měli mít delší pracovní dobu, tvrdí Mayová

Prodloužení pracovní doby ordinací na 12 hodin denně, 7 dní v týdnu, chce po praktických lékařích britská vláda. Premiérka Theresa Mayová si myslí, že tudy vede cesta ke zmírnění tlaku na urgentní příjmy nemocnic. Některá zdravotnická zařízení nezvládají od vánočních svátků enormní nápor pacientů.

Tento článek je více než rok starý Sdílet na Facebooku Sdílet na Twitteru Sdílet na LinkedIn Tisknout Kopírovat url adresu Zkrácená adresa Zavřít

Britská premiérka Theresa Mayová

Britská premiérka Theresa Mayová | Foto: Dan Kitwood | Zdroj: ČTK

Některé nemocnice, kde pacienti čekali na chodbách desítky hodin na ošetření, musely vyhlásit nouzový stav. Podle Timesů k tomuto výjimečnému kroku muselo jen minulý týden sáhnout 6 nemocnic v Anglii.

Downing Street si myslí, že za současné napětí na urgentních příjmech nemocnic může i pracovní doba praktických lékařů. Premiérka Theresa Mayová žádá, aby praktičtí lékaři nabízeli své služby v době, kdy se to hodí pacientům, a nikoli jim samotným.

Úřad premiérky dokonce pohrozil, že ty ordinace, které neprodlouží pracovní dobu a neřeknou o tom veřejnosti, přijdou o příplatky.

Podle kritiků ale Mayová dělá z praktických lékařů obětní beránky, aby odvrátila pozornost od skutečných příčin chaosu v celém systému bezplatného zdravotnictví.

Jiří Hošek Sdílet na Facebooku Sdílet na Twitteru Sdílet na LinkedIn Tisknout Kopírovat url adresu Zkrácená adresa Zavřít

Nejčtenější

Nejnovější články

Aktuální témata

Doporučujeme