Bylo fair nastřílet Ukrajinkám 45 branek? Nechtěli jsme soupeře znevážit, brání české florbalistky kouč

Málokdy se stane, že v nějakém zápase dostane jeden tým 45 gólů. Ve fotbale je to spíše utopie, v hokeji by takový výsledek dal vzpomenout na jeho začátky, kdy Kanada dominovala ještě více než v současnosti. Ve florbalu není vyšší skóre až tak výjimečné, ale výhra Češek 45:2 nad Ukrajinkami patří mezi extrémní případy.

Tento článek je více než rok starý Sdílet na Facebooku Sdílet na Twitteru Sdílet na LinkedIn Tisknout Kopírovat url adresu Zkrácená adresa Zavřít

Trenér ženské florbalové reprezentace Miroslav Janovský

Trenér ženské florbalové reprezentace Miroslav Janovský | Foto: Honza Ptáček | Zdroj: Český rozhlas

Češky vedly už po první třetině kvalifikace mistrovství světa vysoko 19:1 a o jejich postupu na šampionát se nedalo pochybovat. Tempo ale hráčky nezvolnily a něco takového nenapadlo ani jejich trenéry.

„Neuvažovali jsme o tom. Hráčkám jsme říkali, že pokud máme ctít soupeře, tak máme hrát stále naplno. Kdybychom totiž výrazně ubrali a vzali to na lehkou váhu, tak bychom soupeře znevážili. Tu jeho snahu,“ říká trenér ženské florbalové reprezentace Miroslav Janovský.

Přehrát

00:00 / 00:00

Hráčkám jsme říkali, že pokud máme ctít soupeře, tak máme hrát stále naplno, říká kouč ženské florbalové reprezentace Miroslav Janovský

Naopak německý trenér Joachim Löw prý svým svěřencům na fotbalovém mistrovství světa v roce 2014 po prvním poločase doporučil, aby pěti góly zdecimovanou Brazílii už dále netrápili a zápas skončil 7:1.

Jaká cesta je podle předsedkyně Českého klubu fair play Květy Jeriové-Peckové lepší?

„Z mého pohledu to bylo pro soupeře nepříjemné, nebo skoro až nesportovní. Je to ale podle pravidel, která jsou nějakým způsobem dána a musí se akceptovat,“ zastává se Květa Jeriová-Pecková českých florbalistek, které soupeřky sice nešetřily, ale ani je nezesměšnily tím, že by hrály na půl plynu.

Florbal pravidlo o předčasném konci zápasu kvůli velké převaze jednoho ze soupeřů nezná, stejně jako třeba fotbal nebo hokej. Jedněmi z mála kolektivních sportů, ve kterých utkání skončí pro velký rozdíl ve skóre, jsou například baseball a softbal.

David Prouza Sdílet na Facebooku Sdílet na Twitteru Sdílet na LinkedIn Tisknout Kopírovat url adresu Zkrácená adresa Zavřít

Nejčtenější

Nejnovější články

Aktuální témata

Doporučujeme