Blairovi vadí údajná snaha umlčet debatu Britů o dopadech brexitu, vyzývá ke změně

K hledání cesty, jak zastavit brexit, vyzval v Londýně bývalý britský ministerský předseda Tony Blair. Ten si myslí, že lidé před referendem neznali skutečné podmínky odchodu z Evropské unie. Zastánci brexitu Blairův projev označili za arogantní.

Tento článek je více než rok starý Sdílet na Facebooku Sdílet na Twitteru Sdílet na LinkedIn Tisknout Kopírovat url adresu Zkrácená adresa Zavřít

Bývalý britský premiér Tony Blair

Bývalý britský premiér Tony Blair | Zdroj: Reuters

Blair v londýnském projevu přiznal, že v Britové teď nemají chuť postoj k plebiscitu přehodnotit. Spolu s tím, jak brexit získává zřetelné obrysy, má ale podle někdejšího labouristického premiéra veřejnost právo svůj postoj k unijnímu odchodu změnit.

Bývalý premiér ji právě k něčemu takovému hodlá přemluvit. Vadí mu údajná snaha umlčet debatu o dopadech nejzásadnějšího rozhodnutí Britů od druhé světové války.

Iain Duncan Smith, bývalý předseda Konzervativní strany, označil pro BBC za arogantní a nedemokratické, že Tony Blair v podstatě Britům vzkazuje, že byli příliš hloupí.

Jiří Hošek Sdílet na Facebooku Sdílet na Twitteru Sdílet na LinkedIn Tisknout Kopírovat url adresu Zkrácená adresa Zavřít

Nejčtenější

Nejnovější články

Aktuální témata

Doporučujeme