Německá pošta se chystá zavřít všechny malé pobočky

Německá pošta se rozhodla do roku 2011 zbavit všech svých menších poboček. Své služby hodlá dál poskytovat prostřednictvím poštovních automatů nebo miniaturních přepážek například v supermarketech nebo kioscích. Velké poštovní úřady ve městech ale zůstanou zachované.

Tento článek je více než rok starý Sdílet na Facebooku Sdílet na Twitteru Sdílet na LinkedIn Tisknout Kopírovat url adresu Zkrácená adresa Zavřít

Německá pošta

Německá pošta | Foto: www.deutschepost.de/

Malé poštovní úřady, na které byli Němci zvyklí po desítky let, se brzy stanou minulostí. Dopisy a balíčky mají lidé do budoucna podávat prostřednictvím automatů nebo u soukromých provozovatelů v obchodních řetězcích, jako jsou Rewe či Edeka.

Od této obří operace si pošta slibuje úspory v řádu stovek miliónů eur. Poštovní odbory se ale obávají poklesu kvality služeb. Vzhledem k ochraně před propuštěním zakotvené v kolektivní smlouvě nepřijde nikdo o práci a zaměstnanci z uzavíraných poboček přejdou na jiné pozice v rámci koncernu.

Německá pošta má čerstvě za sebou skutečně neklidnou dobu, její zaměstnanci se na jaře bouřili. A předtím policie vyšetřovala šéfa Německé pošty Klause Zumwinkela, který kvůli údajným daňovým únikům podal demisi. Jeho jméno se objevilo v bezprecedentní daňové aféře stovek movitých Němců, kteří se převodem enormních částek na konta v Lichtenštejnsku chtěli vyhnout placení daní.

Jiří Hošek Sdílet na Facebooku Sdílet na Twitteru Sdílet na LinkedIn Tisknout Kopírovat url adresu Zkrácená adresa Zavřít

Nejčtenější

Nejnovější články

Aktuální témata

Doporučujeme