Lufthanse znovu hrozí stávka, tentokrát pilotů

Po kabinovém a pozemním personálu se u Lufthansy zřejmě chystají stávkovat taky piloti. Podle serveru Spiegel.ONLINE hodlají svou práci na několik hodin přerušit členové profesního sdružení Cockpit. Lufthansa se přitom stále potýká s následky poslední stávky svých zaměstnanců.

Tento článek je více než rok starý Sdílet na Facebooku Sdílet na Twitteru Sdílet na LinkedIn Tisknout Kopírovat url adresu Zkrácená adresa Zavřít

Boeing 747 společnosti Lufthansa

Boeing 747 společnosti Lufthansa | Foto: Lufthansa

O víkendu musel největší německý letecký dopravce znovu škrtnout 260 spojů. Kvůli chybějícím technickým kontrolám a opravám se mu totiž stále nedostává strojů.

Obnovení standardního letového řádu zhruba v půli srpna teď navíc ohrožuje další chystaný protest. Piloti dceřiných firem Lufthansy CityLine a Eurowings, jakož i někteří jejich kolegové z mateřské společnosti, totiž plánují tříhodinovou výstražnou stávku.

Piloti už přitom mají v červenci jednu protestní akci za sebou. Tehdy během 36 hodin neodletělo na 1000 spojů. Lufthansa měla v pátek nespokojeným pilotům předložit novou nabídku na zvýšení platů. Podle sdružení Cockpit probíhají mezi oběma stranami zákulisní jednání.

Jiří Hošek, Martin Hromádka Sdílet na Facebooku Sdílet na Twitteru Sdílet na LinkedIn Tisknout Kopírovat url adresu Zkrácená adresa Zavřít

Nejčtenější

Nejnovější články

Aktuální témata

Doporučujeme