Aféra v Polsku: Otec šest let věznil a zneužíval dceru, mají dvě děti

Polská prokuratura vyšetřuje muže, který je podezřelý, že znásilňoval svou dceru a držel ji v domácím vězení. Média už mu dala přezdívku polský Fritzl - podle Rakušana Josefa Fritzla, který svou dceru věznil a zneužíval 24 let.

Tento článek je více než rok starý Sdílet na Facebooku Sdílet na Twitteru Sdílet na LinkedIn Tisknout Kopírovat url adresu Zkrácená adresa Zavřít

Paragraf modrý

Paragraf modrý | Foto: Filip Rožánek

45letý muž podle policie nejméně šest let týral a znásilňoval svou dceru a někdy ji zamykal v pokoji i na několik dnů. Rodina žije ve vesnici Siemiatycze na východě Polska, kam se přistěhovala z Dolního Slezska. I proto si sousedé ničeho zvláštního nevšimli.

Případ vyšel najevo, když se 21letá žena obrátila na policii s prosbou o pomoc. Uvedla, že ji otec mnohokrát znásilnil, bil ji a držel o hladu.

45letý muž je pravděpodobně otcem dvou dětí, které se jeho dceři narodily. Donutil ji, aby se jich vzdala a děti si osvojili noví rodiče.

O tom, co se doma dělo, věděla zřejmě i matka zneužívané dcery. Ze strachu před svým manželem ale nikomu nic neprozradila.

Zmíněný předcházející případ z Rakouska trval jetě mnohem déle: Třiasedmdesátiletý bývalý elektromechanik Josef Fritzl z dolnorakouského Amstettenu se přiznal k tomu, že 24 let držel ve sklepním úkrytu svou dceru, znásilňoval ji a měl s ní celkem sedm dětí.

Martin Dorazín, Katarína Brezovská, Miroslav Panuška Sdílet na Facebooku Sdílet na Twitteru Sdílet na LinkedIn Tisknout Kopírovat url adresu Zkrácená adresa Zavřít

Nejčtenější

Nejnovější články

Aktuální témata

Doporučujeme