Policisté se dohodli s hasiči na společných protestech

Policisté, hasiči i další státní zaměstnanci by se dnes měli domluvit na konkrétní podobě protestu proti snižování platů. Protest by mohl být mezi 1. a 11. prosincem.

Tento článek je více než rok starý Sdílet na Facebooku Sdílet na Twitteru Sdílet na LinkedIn Tisknout Kopírovat url adresu Zkrácená adresa Zavřít

Hasiči - dekontaminace

Hasiči - dekontaminace | Foto: www.hzspk.cz

Čtyřprocentní snížení platů státních zaměstnanců předpokládá už schválený vládní balíček úsporných opatření. Muži v uniformách by kvůli němu mohli přijít až o 30 000 korun ročně .

Jak říká předseda nezávislého odborového svazu Policie České republiky Milan Štěpánek, protesty by ještě mohl zastavit navrhovaný přesun sedmi miliard korun.

"Jsou to prostředky, které pokud sněmovna uvolní nebo převede do jiné položky rozpočtu - na platy státních zaměstnanců - tak tato částka by v podstatě mohla vyřešit problém dopadu těch úspor. To znamená, že by státní zaměstnanec, ať už policista nebo úředník na finančním úřadu, zůstal alespoň na současném stavu," uvedl Štěpánek..

Podle Milana Štěpánka by snížení platů policistů spustilo hromadný odchod potřebných odborníků do výslužby.

Katarína Brezovská, Irena Šarounová Sdílet na Facebooku Sdílet na Twitteru Sdílet na LinkedIn Tisknout Kopírovat url adresu Zkrácená adresa Zavřít

Nejčtenější

Nejnovější články

Aktuální témata

Doporučujeme