Slovensko zasáhl nový korupční skandál za miliardy korun

Kvůli miliardovým podvodům s pozemky ve Vysokých Tatrách odvolá slovenský premiér vedení celého pozemkového fondu. S podezřelými obchody je spjatý jeho vládní partner Vladimír Mečiar. Analytici předpokládají, že osm měsíců před parlamentními volbami budou vážně roztržky mezi koaličními partnery přibývat.

Tento článek je více než rok starý Sdílet na Facebooku Sdílet na Twitteru Sdílet na LinkedIn Tisknout Kopírovat url adresu Zkrácená adresa Zavřít

Vladimír Mečiar

Vladimír Mečiar | Foto: Ľubomír Smatana | Zdroj: Český rozhlas

Firma blízká Vladimíru Mečiarovi se dostala k lukrativním pozemkům přes restituce, a to za hubičku. Provedla to úplně stejně jako před dvěma lety, tehdy se premiér Robert Fico pokusil na poslední chvíli obchod zrušit.

Scénář se opakuje v bleděmodrém a podle opozice musel premiér o celé transakci vědět a jedná teprve pod silným tlakem médií. V pozemkového fondu totiž nebyli jenom lidé Vladimíra Mečiara, ale i člověk Roberta Fica.

Před parlamentními volbami korupční skandály přibývají a podle některých analytiků by mohly vést až k rozpadu vládní koalice.

Ľubomír Smatana, Lenka Rafaelová Sdílet na Facebooku Sdílet na Twitteru Sdílet na LinkedIn Tisknout Kopírovat url adresu Zkrácená adresa Zavřít

Nejčtenější

Nejnovější články

Aktuální témata

Doporučujeme