Praha má nového ředitele oboru informatiky, zodpovídá i za Opencard

Pražský magistrát vybral nového ředitele odboru informatiky, pod který spadá například i projekt Opencard. Stal se jím ekonom Ladislav Kočí, který do funkce nastoupí 16. března.

Tento článek je více než rok starý Sdílet na Facebooku Sdílet na Twitteru Sdílet na LinkedIn Tisknout Kopírovat url adresu Zkrácená adresa Zavřít

Magistrát hlavního města Praha

Magistrát hlavního města Praha | Foto: Tomáš Adamec

Minulý ředitel Václav Kraus rezignoval kvůli problémům s projektem Opencard, když byly v prosinci minulého roku zveřejněny závěry prvního auditu. Z nich vyplynulo, že odbor informatiky je jedním z viníků současného stavu projektu chytré čipové karty.

Podle pražského primátora Pavla Béma čeká na nového ředitele odboru informatiky řada úkolů. "Jeho úkolem bude nejenom stabilizovat projekt Opencard, nastavit do nového funkčního algoritmu, zavést do procesu budoucnosti této karty nové funkcionality, ale i jej zlidštit po té neuvěřitelně tvrdé mediální masáži, která tomuto produktu jistě nepomohla, ale spíše uškodila," uvedl pražský primátor.

Ladislav Kočí působil v Česku i v zahraničí jako manažer v oblasti restrukturalizací, finančního a provozního řízení. Sám hodnotí rozpracované projekty hlavního města v oblasti IT jako kvalitní. Problém vidí spíš v prezentaci navenek:

"Osobně si myslím, že většina projektů, které se na městě dělají, je dobrých. Mediální kauza k tomu rozpoutaná je takový negativní vedlejší produkt. Nevím, kde se přesně stala chyba. To je otázka spíše na tiskové oddělení. Myslím, že teď je potřeba se podívat primárně na 5 až 10 hlavních projektů Prahy," uvedl nový ředitel.

Kromě projektu Opencard do oblasti informatiky spadá také například kamerový systém města, projekt Bezdrátová Praha nebo sjednocování registrů, evidencí a agend. Do resortu informatiky Praha ročně dává stamiliony korun. Pro rok 2009 bylo na strategické investiční akce v tomto oboru vyhrazeno 1,2 miliardy korun, letos se počítá s částkou 445 milionů.

Katarína Brezovská, Zbyněk Zykmund Sdílet na Facebooku Sdílet na Twitteru Sdílet na LinkedIn Tisknout Kopírovat url adresu Zkrácená adresa Zavřít

Nejčtenější

Nejnovější články

Aktuální témata

Doporučujeme