Berdychův výkon ocenily špičky světového tenisu

Tomáš Berdych složil tenisovou maturitu a může se konečně hlásit k užší světové špičce. Takové hlasy se linou wimbledonskými kuloáry po senzačním vítězství českého tenisty ve čtvrtfinále Wimbledonu nad Rogerem Federerem.

Tento článek je více než rok starý Sdílet na Facebooku Sdílet na Twitteru Sdílet na LinkedIn Tisknout Kopírovat url adresu Zkrácená adresa Zavřít

Tomáš Berdych slaví postup přes Rogera Federera do semifinále Wimbledonu

Tomáš Berdych slaví postup přes Rogera Federera do semifinále Wimbledonu | Zdroj: ČTK

Našli se i tací, který triumf mladého Čecha prorokovali. „Tomáš Berdych má potenciál na to vyhrávat grandslamy a dnes by to mohl být jeho „Den D,“ pronesl bezprostředně před začátkem duelu Berdych – Federer legendární John McEnroe.

Berdych si výhru zasloužil i podle dlouholetého britského čekatele na wimbledonský titul Tima Henmana.

„Servíroval tak agresivně a dominoval výměnám ze základní čáry. Člověk měl pocit, že Federer musí udělat něco zvláštního, aby tentokrát zvítězil, a to se nestalo. Ale všechna čest Berdychovi, odehrál fantastický zápas,“ zanalyzoval nečekanou výhru českého hráče Hermann.

Taktikou Tomáše Berdycha bylo nedopustit s Rogerem výměny, nenechat ho hrát čopovaný bekhend a forhend.

„Snažil se o vítězné míče a taky je trefoval. A stejně Roger měl svoje šance. Měl 40:0 na Berdychův servis ve čtvrtém setu a gembol i v poslední hře zápasu. Ale Čech hrál pod tlakem opravdu dobře,“ viděl dění na kurtu slavný Němec Boris Becker.

„Autor“ 51 vítězných míčů Tomáš Berdych ale po zápase popřel, že by nějakou speciální taktiku vůbec měl.

Roger Federer, který na wimbledonském centrkurtu prohrál teprve pošesté v kariéře, měl pro výkon svého soupeře slova chvály. Limitovala ho ale prý bolest zad a problémy s nohou.

„Zdravotní potíže mi neumožnily hrát tak, jak jsem si představoval, což je samozřejmě frustrující. Když jsem cítil bolest, tak jsem se nemohl soustředit na každý míček,“ tvrdil švýcarský šampión, který se podle vlastních slov na nedělní finále v televizi dívat nebude.

Tomáš Berdych byl informacemi o Federerových údajných potížích zaskočen. Na kurtu si prý ničeho nevšiml. Berdycha čeká v pátek utkání se Srbem Novakem Djokovićem.

Jiří Hošek, Aneta Vojtěchová Sdílet na Facebooku Sdílet na Twitteru Sdílet na LinkedIn Tisknout Kopírovat url adresu Zkrácená adresa Zavřít

Nejčtenější

Nejnovější články

Aktuální témata

Doporučujeme